“אמא, משעמם לי!!” “אבא, אני רעב!!” “אבא, אבא, אבא, תקרא לאמא”!!
סביר להניח שאתם מכירים את זה ואף שמעתם את זה פעם או פעמיים.
חופשות וחופשים ממסגרות החינוך הם זמנים מאתגרים מאוד עבור הזוגיות שלנו. הצורך לייצר פעילויות, “לשעשע” את הילדים כדי שלא ישעמם להם ואז יריבו ביניהם, הימים הארוכים וחוסר הסדר היומי, הרצון בזמן משפחתי – בתוך הבית ומחוצה לו, עם המשפחה המורחבת והחברים וגם רק המשפחה הגרעינית… כל אלה יכולים להוציא אותנו מאיזון.
לפעמים זה מרגיש שהזוגיות נעצרה ואף רגע של רומנטיקה לא נראה באופק.
אך אל דאגה, למיקי שאשא, מאמנת אישית, זוגית ומינית, יש כמה עצות לשמירה על הזמן הזוגי שלכם:
- תיאום ציפיות זוגי – תפסו ערב שקט בבית לפני תחילת החופש (אחרי שהילדים ישנים או עסוקים במריחת משחת שיניים על המראה) ושאלו: “מה חשוב לך שיקרה בחופש?” “מה חשוב לך שלא יקרה בחופש?” “אם יהיו יותר מדי פעילויות, מי יקבל זכות ליפול באפיסת כוחות ראשון?” – תאמו ציפיות ותשתדלו לכסות כמה שיותר נושאים, כמו כן השאירו מקום לשיקול דעת בהתאם לשינויים בלתי צפויים.
- הקפידו על שיחות זוגיות – לפעמים תבלו את היום בנפרד, אז כדאי להקפיד לפנות זמן ולנהל שיחה רגועה לפחות אחת ליום. עדכנו אחד את השנייה ביום שלכם, שאלו לשלום הצד השני, חזקו אחד את השנייה, תשאבו כוח ותדברו על עוד דברים מלבד מי לוקח היום לחוג ומי מחזיר מהבריכה. הישארו חברים ולא רק הורים.
- דייט זוגי – אמנם קלישאתי אך הכרחי וחיוני. פעם בשבוע/שבועיים תקבעו דייט ותנעצו אותו ביומנים שלכם. תזמינו לכם מקום במסעדה, כרטיסים להצגה או הופעה, תלכו לים, אבל רק אתם, לבד. תתארגנו, תתלבשו ותשקיעו בעצמכם, תצאו ותיהנו מזמן איכות זוגי אמיתי, וכמובן תשתדלו להימנע משיחות על הבית והילדים במהלך הדייט. זה ישאיר אתכם קרובים, צעירים ומאוהבים.
- חיבוק קבוע – לחיבוק יש יכולות על. כשאנחנו מתחבקים אנחנו לוחצים על קולטנים המצויים על העור ונקראים גופיפי פצ’יני, וכשהם מופעלים הם אומרים למוח להשקיט את האזור הקשור לתגובות לאיומים ולעמידה על המשמר ולהפעיל את המערכת הפאראסימפתטית האחראית על הרוגע. חיבוק משפר את מצב הרוח שלנו ויש מחקרים שאומרים שהוא אף מחזק את המערכת החיסונית. אז לפחות פעם ביום, תקפידו על חיבוק של 20 שניות. אפילו אם המתח בבית עולה והעצבים מתחממים, עצרו הכול – ותתחבקו.
- שימו טיימר לוויכוח – מריבות וויכוחים הם בלתי נמנעים, וזה בסדר. לריב זה חשוב, השאלה איך מפסיקים לריב. לפעמים אנחנו הולכים לאיבוד בתוך הוויכוח ואומרים את אותו הדבר שוב ושוב בלופ – זה בדיוק הזמן להפסיק לריב. כשהכול כבר נאמר, כדאי למצוא ביחד מילה או פעולה (כמו הוצאת לשון או גירוד באוזן) מוסכמת על שניכם לעצירת הוויכוח.
- סיימו את היום יחד – לפעמים זה ממש בלתי נמנע להירדם בסלון, או ללכת לישון בשעות אחרות. ועדיין, נסו לסיים את היום יחד ולהיכנס לחדר השינה באותה השעה. מומלץ לעשות זאת 7 לילות בשבוע, אבל גם 4 לילות זו התחלה טובה.
צולחים את האתגרים ושומרים על הזוגיות
זוגיות חזקה דורשת השקעה, והחופשה המשפחתית היא הזדמנות מצוינת לתרגל גמישות, תקשורת בריאה ושיתוף פעולה. עם תכנון נכון וגישה חיובית, תוכלו לצאת ממנה לא רק כמשפחה מחוזקת אלא גם כזוג שצבר עוד רגעים משמעותיים יחד.
מקווה שתעברו את החופשים בשלום, תיהנו ותזכרו… זה רק זמני! הורים רגועים משמעו ילדים רגועים.