דלג לתוכן דלג לפוטר

לימודי אימון אישי – מקצוע לחיים: הכירו את שרון לוי-סולימאני

החיים עצמם מכילים כל-כך הרבה שיעורים ותובנות, אך לעיתים תהליך ממוקד של אימון אישי קואצ’ינג הוא דרך לעשות סדר, להתמקד במטרה ולהתקדם עוד צעד קדימה. לימודי אימון אישי הם הזדמנות עבור מי שמעוניין, לצד התהליך האישי, גם לרכוש כלים שבאמצעותם יוכל להפוך את האימון האישי למקצוע. סיפורה של שרון-לוי סולימאני, מאמנת מצליחה ומגשרת, הוא דוגמה לכך שהכל אפשרי

לימודי אימון אישי הם חלק מעולם מקצועי רחב שמטרתו לסייע לאנשים לעבור תהליך התפתחותי מצמיח ומקדם. על-מנת לעסוק באימון אישי coaching ולהשתייך לקהילת המאמנים הישראלית, נדרשת תעודת קואצ’ינג הניתנת בסיומו של קורס קואצ’ינג. קבוצת גומא-גבים – המרכז לגישור, אימון ושיתופי פעולה, הוא אחד מבתי הספר הוותיקים והמקצועיים בישראל העוסקים בהכשרה וליווי מקצועי בתחום אימון אישי coaching.

מבין אלפי התלמידים שלמדו קורס קואצ’ינג בקבוצת גומא-גבים, בולטת במיוחד שרון לוי-סולימאני, שלסיפורה האישי אי אפשר להישאר אדישים. שרון, שמגיעה לתחום האימון האישי והגישור מהעולם העסקי, פועלת כיום כמאמנת ומגשרת מצליחה בתחומים של אימון אישי קואצ’ינג, אימון אישי למנהלים, אימון ילדים בתחום הקשב והריכוז וגישור משפחתי.

שרון לוי-סולימאני – לימודי אימון אישי כחלק מסיפור חיים מרתק

“מאז ומתמיד היה לאנשים את הרצון לבוא, לשתף ולהתייעץ איתי. כגרושה צעירה עם שני ילדים קטנים, תמיד האמנתי שלמרות הקושי, ניתן למצוא את הדרך להתגרש ולהישאר משפחה”, מספרת שרון. חייה של שרון כאם חד-הורית צעירה וקרייריסטית, עם עבודה רצינית ומחייבת שכללה נסיעות רבות לחו”ל, לא היו פשוטים. גם כשהחליטה להאט מעט את המרוץ ולבחור בעבודה קרובה יותר לבית, התעוררו בגופה מחלות קשות שהצריכו אשפוזים תכופים. למרות המצב, המשיכה לתפקד, לעבוד ולגדל את ילדיה, תוך מזעור והגנה עליהם מפני מה שעברה.

לפני שלוש שנים, החליטה שרון שזה הזמן לשינוי. תחושת הנחת מהבן יוצא הקומנדו והבת שלמדה משפטים ומונתה לסמנכ”לית של חברה גדולה, הייתה הסימן – “עכשיו תורי ללמוד מקצוע”. היא התקבלה גם למשפטים וגם ללימודי קואצ’ינג – לימודים מאתגרים ללא ספק, ובחרה לבסוף בקבוצת גומא-גבים במסלול משולב של לימודי אימון אישי וגישור משפחתי.

קורס קואצ’ינג שהוא הרבה מעבר

היחס האישי והמיוחד של צוות המכון ליווה את שרון עוד משלב ההרשמה ללימודים. “רק מנהל השיווק וצוות מצומצם של המכון היו היחידים שידעו על מצבי הרפואי”, היא משתפת. “הם דאגו לי לדברים הגדולים והקטנים ביותר, כמו כיסא המנכ”ל שהביאו במיוחד עבורי כדי שיהיה לי נוח לשבת בכיתה”.

כל אלו, לא הכינו את שרון ואת צוות גומא גבים למכה הבאה שנחתה עליה עם תחילת הלימודים – גילוי של מחלת הסרטן. בעזרת התמיכה של הצוות, החליטה שרון שהיא לא מוותרת ומגיעה ללימודים, לעיתים באמצעות קורס אימון אישי און ליין ולעיתים בקורס פרונטלי בכיתה. קורס קואצ’ינג אונליין הוא גם היום אפשרות להנגיש את הלימודים עבור מי שנדרש לכך.

“גם התמיכה שקיבלתי וגם הלימודים עצמם, נתנו לי כלים לעבור את התהליך המורכב והראו לי שאני מסוגלת ועד כמה הבחירות שעשיתי בעבר, כאם גרושה, היו נכונות. הכלים והמיומנויות הנוספות שרכשתי במסגרת לימודי אימון אישי, לצד ניסיון החיים העשיר שלי, הם מה שהפכו אותי למאמנת ולמגשרת שאני היום ומוכיחים את עצמם כל רגע מחדש”.

תעודת קואצ’ינג – תחילת הדרך לחיים של שליחות

הדרך המיוחדת שעברה שרון לפני הלימודים ובמהלכם, הפכו אותה לאשת המקצוע שהיא היום. “כיום מגיע אלי קהל רחב של אנשים מכל רחבי הארץ, בגלל השילוב המנצח של מי שאני והכלים של גומא-גבים שפשוט עובדים. אני עוסקת באימון אישי למגוון סוגי קהלים, ביניהם אימון אישי למנהלים, אימון אישי לילדים בעלי קשב וריכוז, גישור משפחתי ועוד. בכל סיום של תהליך אני רואה כיצד סייעתי להם לעבור דרך וזה פשוט סיפוק אדיר”, היא אומרת בחיוך.

“אימון אישי קואצ’ינג מוכיח את עצמו כל פעם במאה אחוזי הצלחה. למשל, עם אנשים שמגיעים עם דימוי עצמי נמוך, ולא משנה עד כמה התפקיד שלהם חשוב ומשמעותי, וכבר במפגש הרביעי או החמישי ניתן להצביע על הצלחות. ישנם מקרים שבהם לא האמנתי שאפשר והמציאות הוכיחה לי אחרת. אחד מהם הוא בחור צעיר, הלום קרב, שהגיע לאחר ששמע עלי מחבר קרוב. כללי האתיקה מחייבים אותי במקרה זה לבדוק את היתכנות האימון עבורו. לאחר התייעצות עם הצוות המקצועי בגומא-גבים, שממשיך לתמוך בבוגרי לימודי אימון אישי גם לאחר קבלת תעודת קואצ’ינג, סיימנו 14 מפגשים מדהימים ומעצימים שבסופם הוא חזר למעגל העבודה והתחיל ללמוד מקצוע במוסד אקדמי. עבורי זו הייתה שליחות של ממש”.

התמיכה של הצוות המקצועי של קבוצת גומא-גבים לגישור, אימון ושיתופי פעולה, ממשיכה ללוות את הבוגרים גם לאחר שסיימו את כל חובותיהם לקבלת תעודת קואצ’ינג, לרבות שעות סטאז’ וגם קורסים. קואצ’ינג עבורם הוא למעשה עולם ומלואו, הכולל תרומה לקהילה והקמת קבוצות בוגרים שממשיכות להפרות את בוגרי המכון, העוסקים באימון אישי כמקצוע, במגוון תכנים מעולם האימון והגישור.

“הכל אפשרי – כל אחד יכול לעשות שינוי”

“האישיות שלי באה לידי ביטוי אחד לאחד דרך מה שלמדתי בגומא-גבים, וזה ממשיך עד היום”, מסכמת שרון. “כיום אני עוסקת באימון אישי כמקצוע וכן כמגשרת משפחתית, כאשר רוב המתאמנים מגיעים אלי מפה לאוזן. כמו כן, אני חברה בלשכת המאמנים ובלשכת המגשרים. ללא ספק, לימודי אימון אישי בקבוצת גומא-גבים אפשרו לי להגשים חלום ולרכוש תעודת קואצ’ינג ומקצוע לחיים, שבאמצעותו אני סוגרת מעגל בכל פעם מחדש. גומא-גבים הם עבורי כתובת גם להמשך דרכי המקצועית.

“אני ההוכחה לכך שהכל אפשרי – לכל אחד היכולת לעשות שינוי, להתנתק מהעבר ולהגשים מטרות. גומא-גבים נתנו לי את הכלים והראו לי את הדרך. אני בטוחה שכל אחד יכול”.

תוכן נוסף שיכול לעניין אותך

יפעת קיטסקי

מיכל שם טוב מראיינת את אורית ציון אבקסיס
הכירו את יפעת קיטסקי: פסיכולוגית קוגניטיבית, מטפלת קוגניטיבית-רגשית li-cbt act. להמשך קריאה >

אורית ציון אבקסיס

מיכל שם טוב מראיינת את אורית ציון אבקסיס
הכירו את אורית ציון אבקסיס: מגשרת משפחה וגירושין, מאמנת זוגית, יועצת זוגית ויועצת מינית. להמשך קריאה >

מיכל מור

מיכל שם טוב מראיינת את מיכל מור
הכירו את מיכל מור: מגשרת משפחה וגירושין, יועצת זוגית, מתאמת הורית ומלווה תהליכי פרידה, בוגרת גומא גבים. להמשך קריאה >

יניב צור

מיכל שם טוב מראיינת את יניב צור
הכירו את יניב צור: מאמן אישי לתהליכי שינוי. להמשך קריאה >

שרית בן שימול

מיכל שם טוב מראיינת את שרית בן שימול
הכירו את שרית בן שימול: יועצת לגיוון והכלה, מאמנת אישית ועסקית, מרצה, מלווה תהליכים בארגונים ובקהילות להט"ב. להמשך קריאה >

5 דברים שכל מטפל או איש מקצוע שמלווה אנשים צריך לדעת

מאת: דנה נמדר
עבודתם של אנשי מקצוע המובילים תהליכים אישיים דורשת נוכחות, הקשבה ויכולת הכלה גבוהה. אך חשוב לזכור שגם הם אנשים, שחווים, מרגישים ועוברים אירועים שונים בחייהם האישיים. מדריכת ההורים דנה נמדר, מזכירה את החשיבות שבשמירה על איזון, התפתחות ולמידה מתמדת, כחלק בלתי נפרד מהמקצוע. להמשך קריאה >

5 נקודות תורפה שכל ארגון יפגוש ב 2026 ואיך אפשר למנוע אותן

מאת: אלון בן יוסף
שנת 2026 תיפתח לאחר תקופה ממושכת של חוסר יציבות, עייפות ושחיקה עמוקה, שמשפיעות על ארגונים מכל המגזרים. על אף שארגונים רבים חזרו לכאורה לשגרה, כבר אפשר לזהות חמישה “כאבים ארגוניים” בולטים שילוו את השנה הזו. אלון בן יוסף, יועץ ארגוני ומגשר, מנחה קבוצות ומלווה תהליכי שינוי בארגונים מכל הסקטורים, מציע לראות בכאבים הללו סימנים לצורך בתהליך שיקום ארגוני עמוק ומסביר אחך אפשר לבנות תרבות ארגונית בריאה המותאמת למציאות החדשה. להמשך קריאה >

להרגיש בלי לפחד: איך ACT מאפשרת חיים טובים יותר

מאת: אדם לייטון
למה אנחנו חווים רגשות מורכבים וקשים ואיך גישת ה-ACT יכולה לעזור לנו לחיות חיים משמעותיים ומלאים לצידם? אדם לייטון, מטפל בגישת LICBT ו-ACT, מסביר. להמשך קריאה >

גישור כפתרון חכם גם למאבקים משפטיים בעידן ה-AI

מאת: גלעד ברגשטיין
כיצד גישור יכול לפתור את הסכסוך המשפטי בין דיסני, יוניברסל ומידג’רני, ולהפוך מאבק על זכויות יוצרים לעידן חדש של שיתופי פעולה יצירתיים? גלעד ברגשטיין, מגשר ועו"ד, מסביר. להמשך קריאה >

אחד מכל ארבעה ישראלים מכור למשהו ואנחנו כאן כדי לשנות את זה!

שיר אנגל | דה מרקר
משרד הבריאות יוצא במהלך ראשון מסוגו בישראל ומגדיר תחום חדש לטיפול בנושא ההתמכרויות ואנחנו בגומא־גבים נבחרנו להוביל את ההכשרה היחידה בארץ ליועצים בתחום להמשך קריאה >

כנס מנהלים בארגונים 2025

מאת: מערכת האתר
כנס מנהלים בכירים המבקשים לבחון לעומק את תפקידם כמעצבי תרבות, שייכות ומנהיגות במציאות משתנה. בכנס נחקור ביחד את האחריות והכוח שיש בידינו כמנהלים, לעצב ארגונים שהם מנועי צמיחה אנושית ומרחבי שיקום ותקווה, לצד הצלחה עסקית. 10.9.25 בגומא גבים רמת השרון. להמשך קריאה >

פרק 59 | כל האמת על עתיד הארגונים: מגמות, ESG ואחריות תאגידית

עמרי גפן מראיין את מומו מהדב
עמרי גפן בשיחה מרתקת עם מומו מהדב, מנכ"ל ארגון במעלה, על המגמות המעצבות את עולם הארגונים. הם צוללים לעומקם של נושאים כמו מקום ה-ESG וחשיבותו, האמת שמאחורי אחריות תאגידית, וכיצד ליצור ולשפר מערכות יחסים בתוך ארגונים. השיחה חושפת תובנות חשובות על האתגרים וההזדמנויות העומדות בפני מנהלים ועובדים בעידן המשתנה. להמשך קריאה >

רוצה ליצור איתנו קשר?

נשמח לחזור אלייך, רק צריך למלא פרטים



    קורסים במכללה
    דילוג לתוכן