קורסים, סדנאות גישור ומשא ומתן להעצמת התושבים, התרבות והשיח
התושבים כמובילי שינוי חברתי ותרבותי
להטמיע בקהילה את שפת הגישור, שפה המאפשרת שיח רב תרבותי וצמיחה
בעשור האחרון החברה הישראלית עוברת שינויים קיצוניים, מתמודדת עם מציאות משתנה, הסתגרות חברתית, פערים כלכליים, איבוד האמון במוסדות, הקצנה לאומית ואיבוד של הסולידריות החברתית המתווספים למציאות המורכבת של פסיפס זהויות ותרבויות המרכיבים את החברה הישראלית מיום הקמתה. הקצנה זו מדגישה את הקשיים והאתגרי החיים בחברה מגוונת ומשרישה נורמות של אי-הקשבה ואף מגבירה את מקרי האלימות.
אנו מאמנים בדרך של הבנה והקשבה, בניית הסכמות ושיח מקדם בקהילה ופועלים מזה 25 שנה בישובים עם אוכלוסיות מעורבות בהם אנו שותפים בהקמת מרכזי גישור להטמעת השפה הגישורית וקידום דיאלוג קהילתי רב תרבותי, מתוך כוונה לתת מענה לקשיים הפוקדים את החברה הישראלית בכלל והקהילה היישובית בפרט וכן מציעה לקהילה ולתושבים קורסי גישור, קורסי משא ומתן ובניית הסכמות כדי לאפשר לתושבים להיחשף לכלים הגישוריים והדיאלוגים ולעשות בהם שימוש אישי וקהילתי.
בנוסף, אנו פועלים בהובלת שיתופי פעולה עירוניים מול גורמים מוניציפיאלים כמו: המשטרה הקהילתית, מערכות חינוכיות, מוסדות תרבות ופנאי, ספורט ועוד, וזאת במטרה להעצים את המשתתפים, לחזק את שיתוף הפעולה והאמון בין הגורמים המעורבים החפצים בשיפור החיים בשכונה ובעיר.
חלק נרחב מהפעילות מתקיים במרחב הבין תרבותי שבו לכלים הגישוריים יש השפעה ניכרת ואפשרות לייצר שינוי אמיתי והידברות מקרבת. כלים שמופעלים ע”י הקבוצה בעיריות ובמועצות מקומיות, באמצעות מרכזי הגישור מטמיעים את השפה הגישורית ומסייעים רבות ליצירת שותפות ופתרון סכסוכים, תוך שימת דגש על הייחודיות התרבותית של הקבוצות השונות, רגישויות דקויות וערכים הרלוונטיים לכל קבוצה מבלי לפגוע בהן.