דלג לתוכן דלג לפוטר

מקצוע העתיד: CCO – מנהל שיתופיות והזדמנויות בארגונים

עמרי גפן, המנהל האקדמי של התוכנית

נפגשנו עם עמרי גפן, מנהל האקדמי ומפתח תוכנית CCO  הראשונה בישראל למנהלים בכירים, כדי לשאול את כל השאלות על התפקיד החדש שהעולם כל כך זקוק לו  Chief Collaboration Officer, כי ברגעים שבהם ההיסטוריה נכתבת מחדש, גם משמעויות חדשות מתהוות ותפקידים עכשוויים נולדים.

תארו לעצמכם עולם בו ב-7 באוקטובר, כשישראל ניצבת בפני אתגר חסר תקדים, מתקיימת רשת מקצועית ועוצמתית של מנהלי שיתופיות, מכל משרדי הממשלה, הרשויות המקומיות, הצבא, המגזר העסקי והחברה האזרחית. רשת של מומחים בניהול שותפויות ושיתופי פעולה, ניהול קונפליקטים, מו”מ, משברים ותהליכים,  מערכות יחסים והשפעה. מובילים בכירים עם שפה אחודה ופרקטיקות משותפות, העובדים עם אותו רעיון מארגן ומודל תפעולי של הארכיטקטורה השיתופית – האם מדינת ישראל היתה מתנהלת אחרת? אין ספק.

חזון תפקיד מנהל שיתופיות התהווה לפני מספר שנים ע”י עמרי גפן, מומחה לתחומי השיתופיות והאמון ומחבר הספר: עוצמת השיתופיות – מאגו סיסטם לאקו סיסטם  ובשלב זה החלטנו לפתוח את ההכשרה הראשונה (בעולם!) ל  CCO – Chief Collaboration Officer. ואין ספק שתפקיד חדש ומשמעותי זה יזכה להכרה וצמיחה בשגרת הארגון ולא רק במצבי משבר.

מה זה CCO?

Chief Collaboration Officer  או בקיצור CCO – אחראי ברמת המקרו והמיקרו של הארגון על כל תחום שיתופי הפעולה וניהול השותפויות. דמיין איש מקצוע שאחראי לשחרר חסמים ותקיעויות שנובעות מחוסר שיתוף פעולה. דמיין מישהו שמתמחה בבניית אסטרטגיה ויש לו מתודה סדורה כדי לייצר שיתופי פעולה ושותפויות בתוך וגם מחוץ לארגון. הרעיון המרכזי הוא שהשיתופיות הופכת להיות כל העבודה.

מה זה אומר Chief Collaboration Officer ברמה הפרקטית?

ה Chief Collaboration Officer או בקיצור CCO  יהיה בין השאר אחראי על פיתוח אסטרטגיות בעולם של שיתופיות, ניהול ממשקים ושיתופי פעולה, מנהל שיוכל לתת פתרונות לאתגרים בארגון שנובעים מחוסר שיתופיות, לזהות הזדמנויות חדשות בארגון ומחוץ לארגון לשת”פים, להטמיע שפה תרבות ארגונית שיתופית למשל ע”י ניהול קהילות פנימיות וחיצוניות שמייצרות שיתופיות, ליווי בתהליכי מו”מ פנים וחוץ ארגוניים ועוד.  

רגע, בארגונים אין כרגע את הפונקציות האלה?

הפונקציות האלו קיימות באופן חלקי וכחלק מתפקיד נוסף. למשל המנכ”ל, סמנכ”ל התפעול, ה HR והמרקטינג בין שאר עיסוקיהם עוסקים גם בשיתופיות ושיתופי פעולה כחלק מתפקידם.

אך כשיש בארגון פונקציה שנמדדת על יצירת אסטרטגיות שמגדילות את השותפויות ושיתופי הפעולה הפרודוקטיביות בחברה תגדל.

אז מה הערך המשמעותי כשיש בארגון מומחה ל CCO?

  1. התמחות  – CCO  יכול להתמקד באופן בלעדי בנושא שיתופיות, ולפתח ידע ומומחיות מעמיקים בתחום זה. ידע זה יכול להיות חיוני עבור  הארגון  בקבלת החלטות אסטרטגיות בנוגע לשיתופיות בארגון.
  2. זמן  – CCO יכול לקחת על עצמו משימות רבות הקשורות לשיתופיות, כגון ניהול קשרים עם שותפים, פיתוח תוכניות שיתופיות, ופתרון בעיות שעלולות להתעורר. זה יאפשר למנכ”ל להתמקד במשימות אחרות החיוניות לתפקידך כמנכ”ל.  
  3. התמקדות בפרטים – CCO יכול לשים לב לפרטים קטנים שעשויים להחליק לך, ולוודא שכל היבט של תוכניות שיתופיות מקבל את תשומת הלב הראויה.
  4. פרספקטיבה חיצונית – CCO יכול להביא פרספקטיבה חיצונית לארגון, ולסייע למנכ”ל לזהות הזדמנויות חדשות לשיתופי פעולה.
  5. תקשורת – CCO יכול לשמש כגורם מקשר בין מחלקות שונות בארגון, ולסייע בשיפור התקשורת והשיתוף פעולה ביניהן.
  6. מוטיבציה – CCO יכול להיות מוטיבציה משמעותית לעובדים אחרים בארגון, ולעודד אותם להיות מעורבים יותר בפעילויות שיתופיות.
  7. השיטה –  ה CCO פועל מתוך אסטרטגיה המבוססת על מתודולוגיה, תהליכי עבודה ושפה ארגונית שנקבעה. ה CCO יהיה מי שיזהה את הצורך בצורה פרואקטיבית ויטמיע תהליכי עבודה ומדידה.

 

CCO זה לא עוד כפילת? עוד תקציבים לתפקיד בארגון שלא בטוח יחזיר את עצמו?


במציאות של היום זה הכרחי.

במאמר במגזין UNLEASH בנושא מנהיגות ואסטרטגיה הוא –
A Chief Collaboration should be your next hire.

הדגש במאמר הוא שחוסר בשיתופיות משאירה ארגונים רבים מאחורה והפתרון לזה הוא יצירת תפקיד בארגון עם אסטרטגיה המבוססת על מתודולוגיה מדידה. הארגונים היום מתמודדים עם מציאות משתנה, שוק דינמי, טכנולוגיות מתחלפות.

מי שרוצה מנהלים שחושבים מחוץ קופסא עם פתרונות יצירתיים צריך לספק להם הכשרה מחוץ לקופסא.

לימודי הכשרה ל Chief Collaboration Officer  הם ייחודיים בארץ ובעולם. מנהלים שיעברו את ההכשרה הזו יוכלו לייצר שתפ”ים ברמה ובעומק שלא ראינו. אגב, זה גם תחום ש  AI לא יוכל להחליף.

מי הארגונים שלדעתך הכי צריכים פונקציה של CCO ?

ארגונים גדולים ומורכבים, עם מספר רב של עובדים, מחלקות ופעילויות, שמתמודדים לעתים קרובות עם אתגרים משמעותיים של תקשורת, שיתוף פעולה ותיאום.
ה Chief Collaboration Officer יכול לעזור להם להתגבר על אתגרים אלו ולשפר את היעילות והפרודוקטיביות שלהם. אבל גם:

ארגונים גלובליים: ארגונים גלובליים שפועלים במספר מדינות עם עובדים מתרבויות שונות, זקוקים ל-CCO כדי לעזור להם ליצור תרבות ארגונית אחידה ולקדם שיתוף פעולה בין עובדים ברחבי העולם.

ארגונים שעוברים שינוי: כגון מיזוגים ורכישות, צריכים CCO כדי לעזור להם לנהל את השינוי בצורה חלקה ויעילה ולשמור על מעורבות העובדים.

ארגונים שפועלים בתעשיות תחרותיות: שם החדשנות והיצירתיות חיוניות להצלחה, זקוקים ל-CCO כדי לעודד שיתוף פעולה ויצירת ערך משותף.

ארגונים שרוצים לשפר את שביעות רצון הלקוחות או הספקים זקוקים ל-CCO כדי לעזור להם ליצור תרבות ארגונית ממוקדת לקוח ולשפר את התקשורת והשיתוף פעולה בין מחלקות שונות. ה Chief Collaboration Officer מהווה פונקציה ניהולית משמעותי ובעלת ערך שלא היתה בארגונים עד כה.

ארגונים שרוצים למשוך ולשמור על טאלנטים זקוקים ל-CCO כדי לעזור להם ליצור תרבות ארגונית חיובית ומעוררת השראה.

יש לך לתת לנו דוגמאות לארגונים בעולם ששילבו את תפקיד ה CCO?

בשנה האחרונה שנת 23-24 חברות כמו ISMG,SILOS,Yes& ויש עוד חברות בעיקר בארה”ב ומה שמעניין הוא שלא מצאנו בעולם הכשרה שמייצרת מתודה סדורה ומדידה לייצר שיתופיות בחברה ולכן סמדר צלליכין ואני יצרנו את תוכנית ההכשרה ל Chief Collaboration Officer הכשרה מעשית, חווייתית ופרקטית לפונקציה הזו.

יש דרך למדוד הצלחה של CCO , איך מודדים שיתופיות בארגון?

מגדירים יעדים שיתופיים מראש לדוגמא: יכולת להוציא לפועל פרויקט בין 2 מחלקות שונות בארגון.
דוגמא נוספת – להגדיר יעד מספרי לכמות שתפ”ים  חיצוניים שיגיעו לכדי עסקאות חדשות בארגון.

קבוצת גומא גבים פותחת את המחזור הראשון בארץ (ובעולם!) ללימודי CCO , איך מלמדים מכשירים מנהלים להיות Chief Collaboration Officer ?

הקורס מעביר את המשתתפים תהליך משמעותי בתחומים כמו: בניית אסטרטגיה, ניהול שינוי, טכניקות ושיטות עבודה להטמעה והעצמת השיתופיות בארגון.

הקורס חווייתי כדי לייצר למידה משמעותית: המשתתפים ייצרו פרויקט אישי לארגון שלהם או לארגון אחר ויעבדו על פרוייקט קבוצתי בהכשרה שכוללת האקטון.

עוד בקורס, שימוש במשחק עסקים ייחודי, סיורים בארגונים מובילים בתחומם כך שיראו איך בפועל זה מתבצע ואפילו פעילות מיוחדת בלב ים סוער.

במסגרת הקורס המשתתפים ירחיבו את המעגל המקצועי וייצרו קהילת CCO  כך שיוכלו לשתף פעולה בהמשך.

 .

עמרי גפן, המנהל האקדמי של התוכנית

תוכן נוסף שיכול לעניין אותך

בין הובלה לניטרליות: כך מנהלים תהליך גישור בלי לאבד איזון

מאת: גלעד ברגשטיין
ניהול תהליך הגישור הוא אמנות של איזון. מצד אחד, המגשר צריך להכווין ולהוביל. מצד שני, עליו להישאר ניטרלי ולתת לצדדים למצוא פתרונות בעצמם. אז איך עושים את זה נכון? גלעד ברגשטיין, מגשר ועו"ד, בוחן את האיזון העדין שבין ניטרליות להובלה ומציע למגשרים כלים להתמודדות איתו. להמשך קריאה >

לימודי תעודה: בחירה מעשית לקריירה מצליחה

מאת: מערכת האתר
בעולם שבו הקריירה תופסת מקום מרכזי בחיינו, רבים מתלבטים בין מסלולי לימודים שונים כדי להשיג את הידע והכישורים הנדרשים. לימודי תעודה מציעים אלטרנטיבה ממוקדת ומעשית לתארים אקדמיים, ומאפשרים לרכוש מקצוע בזמן קצר יחסית. מסלולים אלו מתאימים במיוחד לאלו המעוניינים בהסבה מקצועית, בהעמקת הידע בתחום מסוים, או בשילוב לימודים עם עבודה קיימת. הגמישות וההתמקדות בפרקטיקה הופכות את לימודי התעודה לבחירה אטרקטיבית עבור רבים. להמשך קריאה >

איך לשמור על הזוגיות והרומנטיקה גם כשהילדים בחופשה

מאת: מיקי שאשא
איך שומרים על זוגיות שפויה כשהילדים בחופשה? עם קצת תכנון, הומור והרבה סבלנות, אפשר לצלוח את החופשה הזו, להישאר ביחד, וליהנות מהדרך. מיקי שאשא, מאמנת אישית, זוגית ומינית, תעזור לכם לשמור על הקשר הזוגי שלכם גם בתקופות האינטנסיביות האלה. כי גם בזמן חופשה, מגיע לזוגיות שלכם מקום משלה. להמשך קריאה >

פרק 56 | על חיבורים, חברים ואוכל: הפיצוח המרתק של דקלה מלמוד

עמרי גפן מראיין את דקלה גולדשטיין מלמוד
דקלה גולדשטיין מלמוד בפגישה עם עמרי גפן על חיבורים. בשיחתם המרתקת הם חוקרים את העולמות של חיבורים ושיתופיות, דרך הפריזמה המרתקת של הפרוייקט הייחודי "החברים של דקלה". דקלה בחרה לפני שנים לחבר בין אנשים דרך ארוחות שף ולאורך הדרך התפיסה והיישומים שלה מעמיקים ומתרחבים. מה בדיוק קורה שם ומה ניתן לקחת מזה לחיים של כולנו. להמשך קריאה >

פרק 55 | משא ומתן: מטקטיקה לתפיסת עולם

עמרי גפן מראיין את ונסה סיימן
כולנו יודעים לנהל משא ומתן? כך נדמה לנו. יש לנו מטרה, קווים אדומים, נדע להגיב והכל יהיה בסדר. - אז זהו, שלא! מו"מ הוא תהליך, ואמנות המו"מ היא אמנות היחסים והאינטראקציה. בשיחתם של ונסה סיימן ועמרי גפן, ממובילי ומשפיעי הדיסציפלינה המקצועית של המו"מ בישראל, הם מנתחים גישות, הנחות יסוד, טכניקות, ומסמנים תובנות שעשויות להיות אפקטיביות עבור כל אחת ואחד. להמשך קריאה >

פיתוח יכולות ההקשבה: הדרך לשיפור מערכות יחסים בחיים האישיים והמקצועיים

מאת: מערכת האתר
הקשבה אמיתית היא מיומנות שכולנו מכירים בחשיבותה, אך לעיתים קרובות נוטים להתעלם ממנה. בעידן שבו אנחנו מופגזים במידע ובגירויים מכל עבר, היכולת להקשיב באמת היא כלי נדיר שמאפשר לנו ליצור מערכות יחסים חזקות ובריאות, הן בחיים האישיים והן בעולם המקצועי. במאמר זה נדבר על החשיבות של פיתוח יכולות הקשבה, נתמוך בנתונים אמינים, ונבחן כיצד מיומנות זו יכולה לשפר את מערכות היחסים שלנו בכל התחומים. להמשך קריאה >

המדריך לשינוי מחשבתי בעקבות אירועי ה-7.1

מאת: מערכת האתר
מלחמת חרבות ברזל, הותירה רבים מאיתנו עם תחושות כבדות, פחדים וטראומות. הפחדים הללו אינם רק רגעים קשים שעוברים, אלא לעיתים יכולים להפוך למחשבות מגבילות שמשפיעות על חיינו היום-יומיים. כדי להתגבר על תחושות אלו ולחזור לחיים מלאים ומספקים, חשוב לאמץ שינוי מחשבתי עמוק. במדריך זה נלמד כיצד להשתמש בטכניקות NLP כדי להתמודד עם המשבר ולשנות את דפוסי החשיבה שנפגעו בעקבות הטראומה. להמשך קריאה >

מיניות: למה אנחנו מפחדים לדבר על זה

מאת: מיקי שאשא
אנשי מקצוע עשויים להיתקל בחדר הטיפולים ובקליניקה בנושאים בתחום המיניות, אך נושא זה הוא לא תמיד באזור הנוחות שלהם או של המטופל/מתאמן, לעיתים מחוסר ידע, לעיתים ממצבי מבוכה. מיקי שאשא, מאמנת זוגית ומינית, מציעה כלים פרקטיים לאנשי מקצוע להתמודדות עם הנושא. להמשך קריאה >

ישראל בטיפול נמרץ רגשי: איך מתמודדים עם גל המצוקה שאחרי ה-7 באוקטובר?

מאת: מערכת האתר
מאז אירועי ה-7 באוקטובר, רבים מאזרחי ישראל חשים מצוקה נפשית כלשהי, חלה עליה משמעותית בפניות לטיפול ריגשי בכל שכבות האוכלוסייה והבעיה היא שאין מספיק מטפלים או אנשי מקצוע שמלווים אנשים במצבי משבר. מה אפשר לעשות ואיך ניתן לייצר אופק חיובי למצוקה. להמשך קריאה >

הכנס השנתי 2025

מאת: מערכת האתר
"אירועי ה-7 באוקטובר השאירו חותם עמוק על דור שלם ואנו מבינים את החשיבות של אנשי המקצוע כמובילים את הדור הצעיר מטראומה לתקווה ותקומה" הכנס המקצועי הגדול של קבוצת גומא גבים לשנת 2025, מרכז אליו אנשי מקצוע בתחום האימון, הטיפול, הגישור, הייעוץ הזוגי, הדרכת הורים, CBT, נלפיסטים ואנשי טיפול ממגוון תחומים ומציג את הנושאים החשובים והרגישים בתחום איתם מתמודדים אנשי המקצוע שמלווים אנשים. להמשך קריאה >

מיינדסט? הכוח שלו וכמה הוא משפיע עלינו בחיים

מאת: מערכת האתר
אז מסתבר שלדפוסי חשיבה יש תפקיד מרכזי בעיצוב חיינו. הם משפיעים על ההחלטות שאנו עושים ועל ההצלחות אותן אנו משיגים. בין אם אתם מחפשים את הדרך לצמיחה אישית או צמיחה ארגונית, דפוסי המחשבה הם המרכז של התהליכים הללו. הם היסוד של האופן בו אנו מפרשים אתגרים, מתמודדים עם שינויים וחותרים אל עבר המטרות שלנו. במאמר זה נציג את הקונספט של דפוסי החשיבה, איך הם משפיעים על החיים שלנו - המקצועיים והאישיים וכיצד הבחירה בהם יכולה לסייע בהנעה של תהליכי השינוי היעילים ביותר. להמשך קריאה >

הלם! המוח שלנו לא יודע להבדיל בין דמיון למציאות

מאת: מערכת האתר
האם חשבתם פעם לעצמכם, אם המוח שלנו מבין את כל מה שקורה לנו? האם אתם מסוגלים להבין שהמוח הוא כמו מכונה, לא חכמה במיוחד, וכל מה שאנחנו אומרים לו הוא מאמין? אז תקשיבו טוב, כי מסתבר שהמוח שלנו אינו יכול להבדיל בין דמיון למציאות, למרות שזה לא תמיד פשוט. להמשך קריאה >

רוצה ליצור איתנו קשר?

נשמח לחזור אלייך, רק צריך למלא פרטים



    קורסים במכללה
    דילוג לתוכן