אז מסתבר שלדפוסי חשיבה יש תפקיד מרכזי בעיצוב חיינו. הם משפיעים על ההחלטות שאנו עושים ועל ההצלחות אותן אנו משיגים. בין אם אתם מחפשים את הדרך לצמיחה אישית או צמיחה ארגונית, דפוסי המחשבה הם המרכז של התהליכים הללו. הם היסוד של האופן בו אנו מפרשים אתגרים, מתמודדים עם שינויים וחותרים אל עבר המטרות שלנו. במאמר זה נציג את הקונספט של דפוסי החשיבה, איך הם משפיעים על החיים שלנו – המקצועיים והאישיים וכיצד הבחירה בהם יכולה לסייע בהנעה של תהליכי השינוי היעילים ביותר.
מה זה בכלל מיינדסט ואיך הוא משפיע על חיינו?
המיינדסט הם למעשה דפוסי חשיבה שמורכבים מסט של אמונות וגישות בהן דובק האדם. סט אמונות וגישות זה משפיע על האופן בו אנו חושבים, מרגישים ומתנהגים במצבים שונים, גישת ה NLP מבוססת על מיינדסט והיכולת שלנו להשפיע עליה.
על פי הפסיכולוגית קרול דוואק ישנם שני סוגים מרכזיים של מיינדסט:
- הסוג הראשון הוא מיינדסט מקובע – מצב בו האדם מאמין כי יכולותיו, האינטליגנציה שלו והכישרונות שלו הם סטטיים ולא ניתן לשנותם. אנשים המחזיקים בדעה זו לרוב נמנעים מאתגרים בשל פחד מכישלון, לכן הם מעדיפים לדבוק בדרך החיים אליה הם רגילים ופחות יהיו פתוחים להתנסות של תהליכי שינוי.
- הסוג השני הוא מיינדסט מתפתח – מצב בו האדם מאמין כי יש באפשרותו לפתח את יכולותיו באמצעות עבודה עצמית, למידה והתמדה. אנשים הדוגלים בכך נוטים לאמץ אתגרים ולראות בכישלונות כהזדמנות לצמיחה.
אז מה הקשר בין מיינדסט לתהליכי שינוי?
בין אם מדובר בפיתוח אישי או בשינויים ארגוניים, במרכז של תהליכי שינוי עומד המיינדסט המתמקד בצמיחה ומאפשר לאינדיבידואלים וצוותים להסתגל אל תהליכי שינוי בצורה יעילה יותר, להביא חדשנות ולמצוא פתרונות יצירתיים לבעיות שונות.
בהקשר האישי, אימוץ מיינדסט של צמיחה יכול ליצור תהליכי שינוי אישיים חיוביים במיוחד. באמצעות גישה זו אנשים יכולים לצאת אל מחוץ לאזור הנוחות שלהם, להתמודד עם אתגרים חדשים ומתוך כך לפתח כישורים חדשים לגמרי. שינוי חשיבתי יכולים לסייע להתפתחות בתחומים מגוונים, כמו בקריירה המקצועיים, במערכות יחסים ועוד.
בהקשר הארגוני, אימוץ מיינדסט מתפתח יכול להניע תהליכים שינוי אשר יביאו הצלחה לארגון. ארגונים אשר מאמצים את הגישה הזו יוצרים את סביבה ארגונית אשר מעודדת את העובדים לחשוב מחוץ לקופסה, להתנסות בגישות חדשות וללמוד מכישלונות.
המיינדסט כגורם מרכזי בתהליכי שינוי באמצעות גישת ה NLP
בכל סוג של תהליכי שינוי, דפוסי החשיבה הם המפתח להצלחה. האופן בו אנשים רואים שינויים ואתגרים, קובע את הצעדים בהם אותם אנשים ינקטו כדי להתמודד עם השינויים והאתגרים הללו, על כך מוססבת למעשה כל גישת ה NLP.
שניים מהמכשולים העיקריים של תהליכי שינוי מוצלחים, הם פחד מכישלון וקיפאון באזור הנוחות. המכשולים הללו לרוב נובעים מדפוסי חשיבה מקובעים. אינדיבידואלים או ארגונים אשר מסרבים לקחת סיכונים או להתנסות בגישות חדשות, עשויים למצוא את עצמם בקיפאון. הפחד מכישלון לעומת זאת משאיר את האינדיבידואל או הארגון באזור נוחות, דבר המקשה על חדשנות וצמיחה.
הפתרון למכשולים הללו הוא טיפוח דפוסי חשיבה של צמיחה במסגרת של תהליכי שינוי מגוונים. גישה זו מאפשרת ראייה של כישלונות כחוויות מלמדות. כך, אנשים או ארגונים הדוגלים בגישה זו מסוגלים לצעוד בדרכים חדשות ללא פחד. כאשר אנשים או ארגונים מבינים כי ניתן לפתח ולשפר כישורים באמצעות מאמץ ונחישות, יש באפשרותם להיות פתוחים יותר להתפתחות מתמשכת.
הקשר בין מיינדסט ל-NLP
שיטת הטיפול NLP המסייעת בשינוי של אמונות מגבילות, למעשה מסייעת במעבר בין דפוסי חשיבה מקובעים לדפוסי חשיבה מתפתחים. באמצעות כלים המתמקדים בחיבור בין תהליכים נוירולוגיים, שפה ודפוסי התנהגות, שיטת טיפול זו יכולה להניע תהליכים שינוי ואימוץ של דפוסי חשיבה חדשים.
אם אתם מעוניינים ללמוד את גישת ה-NLP להבין לעומק, לחקור ואף ללוות אנשים בתהליכי שינוי, להשגת מטרות ולשיפור כל תחומי החיים – תוכלו לעשות זאת ע”י לימודי NLP בגומא גבים שמציעים קורסי בסיס ללמידת הגישה ועד קורסי מאסטר והתמחות שתעניק לכם תעודת מאמן בגישת ה NLP