כולם מדברים על זה, כולם רוצים להבין בזה, לעשות את זה ולהיות חלק מהטרנד הבלתי מעורער (ובצדק) – גישת ה-NLP. אז מהי גישת ה-NLP, איפה לומדים NLP, מה אפשר לעשות עם זה ומי יכול לטפל עם גישת ה-NLP.
עופר ערד, מאסטר טריינר NLP ומראשוני המטפלים בישראל, יעשה לכם קצת סדר בדברים.
נתחיל בזה ש- NLP היא שיטה המציעה כלים פרקטיים ומיומנויות לייצר השפעה ושינוי במחשבה, ברגשות והתנהגות, ודרך שינויים אלה נוכל לשנות הרגלים, דפוסי התנהגות אוטומטיים כדי להשיג שינוי ושיפור באיכות החיים והשגת המטרות הרצויות – אישיות או מקצועיות.
לימודי NLP מתאימים לכל מי שיש מוטיבציה ורצון להכיר וללמוד את השיטה, ובייחוד אם הוא כבר עוסק בליווי אנשים במקצועו (חינוך, אימון, טיפול, ייעוץ וכו’).
מי אתם שלומדים ומטפלים ב- NLP?
אלה מאיתנו אשר באים ללמוד NLP ומחפשים לעשות שימוש בכלים של ה- NLP כמקצוע מתלבטים כיצד לקרוא לעצמם. מטפלים? מאמנים? מנחים? מרפאים?
לאיך שאנחנו מכנים את מה שאנחנו עושי יש קשר גם לתפיסת ומהות התפקיד שלנו.
כמי שמלמד NLP ומסייע לאנשים לעשות שינוי בחייהם כבר שנים רבות באמצעות התפיסה והכלים הייחודים של ה- NLP מצאתי את עצמי מגדיר את העיסוק שלי פעם כמטפל, פעם כמאמן, ופעם כמנחה. ככול שאני מפנים עמוק יותר את המהות של ה- NLP אני מבין כי התפקיד שלי הוא כמנחה.
נכון שיש את הפנטזיה הזאת להציל, להושיע, להיות קוסם שעושה משהו (טכניקה) ואופס פתרתי למישהו בעיה או מצוקה שהם סוחבים שנים רבות.
המציאות שונה בתכלית. וככול שאני מתבונן במציאות עמוק בעיניים אני מבין כי התפקיד שלי הוא להנחות אנשים בתהליך או בתהליכים שהם צריכים לעבור. אנחנו כמו מיילדת אשר באה להנחות את האם (המונחה) בתהליך הלידה (של השינוי). לפעמים זה מהיר, לפעמים זה אטי. אך בסופו של דבר, המונחה הוא זה שעושה את השינוי.
כמנחים, זה דורש מאיתנו להניח את האגו בצד ולזכור כי אנחנו לא הגורם לשינוי. אולי אנחנו המאיץ לשינוי, אולי ההנחיה שלנו מאפשרת לשינוי לקרות, אך אנחנו לא הגורם לשינוי. לכן חשוב כי נאמץ את מידת הצניעות ונשים את כל המיקוד, הריכוז, האהבה, והידע במונחה ובתהליך שלו. חשוב כי הלך הרוח שלנו יהיה של זכות גדולה, כוונה טהורה, כבוד למפה של האחר. שנדע לייצור את ההקשבה והאמון דרך יצירת ראפור כדי שהמונחה יעז ויוכל לעבור את התהליך שיביא לשינוי.
לעתים רוצים לספק פתרונות מהירים ולהיות המושיעים. לפתור את בעיית העיסוק/קריירה/עסק, בעיית הזוגיות (או אין זוגיות), הקשיים במשפחה ועם הילדים. ברוח של מכאן תצא עם פתרון, הכל יהיה ברור, תדע מה צריך לעשות, תדע מה צריך ללמוד, תדעי למצוא בן זוג.
אך את פנטזיית המושיע רצוי לשים בצד.
נסמוך על הלא-מודע של המונחה שיודע מה הפתרון ואנו נתמקד בהנחיה המאפשרת להוריד את החסמים, לשנות דפוסים, הרגלים, ואמונות אשר מונעים מהלא-מודע של המונחה למצוא את הפתרונות.
היכן כדאי ללמוד NLP
לימודי NLP אפשר ללמוד במקומות רבים, והחשוב ביותר הוא המנחה. כדאי לבדוק שלמנחה הקורס יש הסמכה מתאימה והוא מינימום בדרגת טריינר NLP, (הדרגה הגבוהה ביותר היא מאסטר טריינר), חשוב לבדוק שהלימודים מוכרים בלשכת ה- NLP הישראלית ואם הם מוכרים גם בלשכה NLP העולמית אז הרווחתם מקום לימודים וקורס שהוא מוקפד ובערל ערך מקצועי ואקדמי.
המחיר הוא חשוב ועשוי להשפיע על ההחלטה שלכם, אבל אל תתפתו למחירים נמוכים ולקורסים קצרי מועד, כי הידע והכלים שתקבלו בקורס כזה, עלולים להיות ירודים ומועטים והקורס לא יכשיר אתכם ברמה ראויה.
קורס אחד וזהו?
לא לא, כדי להיות מטפל, מאמן או מלווה אנשים בשיטת ה NLP, יש צורך בהמשך לימודים.
הקורס הבסיסי של השיטה הוא קורס NLP practitioner והוא מהווה את הבסיס להיכרות עם הגישה.
כדי להתקדם לטפל בשיטה זו, עליכם להמשיך לקורס NLP Master – קורס בו מתבצעת העמקה, הרחבה ואינטגרציה של השיטה, דבר שיקנה לכם כלים, מיומנויות והכשרה מתאימה ללוות אנשים בגישת ה- NLP.
ולאן עוד אפשר להגיע עם ה-NLP?
תמיד אפשר להמשיך ללמוד, ואם סיימתם קורס NLP MASTER תוכלו להמשיך לרמה הגבוהה יותר ולהמשיך ללימודי NLP TRAINER – קורס בו תוכל לגלות את כישורי המצויינות שלך, קורס שיעניק לך ידע רב ומעמיק בגישתה NLP תוך מתן ביטחון להוביל קבוצה, לעמוד מול קהל, לפתח כישורי הדרכה והנחייה ולעבור תהליך התפתחות אישי ומקצועי מרתק.
לימודי NLP הם לא טרנד חולף, הם דרך חיים. שינוי חשיבה ופריצת גבולות אישיים, תוך שליטה על התת מודע והמחשבה, להצלחה בכל תחומי החיים