סכסוכים, מחלוקות, תביעות, עורכי דין, בתי משפט וכספים, הרבה כספים. מוכר לכולם?
אפשר לחסוך את כל זה ולהגיע לפתרונות מוסכמים גם בדרך אחרת, דרך תהליך גישור.
תהליך הגישור, המוכר כאלטרנטיבה ליישוב סכסוכים, מחלוקות ותביעות מחוץ לכותלי בית המשפט, הינו תהליך יעיל, מהיר וזול ולא כולם מכירים את יתרונותיו הרבים.
ריכזנו עבורכם 5 דברים (הכי) חשובים על תהליך הגישור שממש כדאי שתדעו.
- גישור נותן מענה לסכסוכים בכל תחומי החיים – סכסוכים משפחתיים וזוגיים (לגירושין), סכסוכים עסקיים, מחלוקות פנים ארגוניות, סכסוכי שכנים וקהילה, סכסוכים אזרחיים (מהתחדשות עירונית ועד תביעות צרכניות) ועוד ועוד. לגישור הצדדים מגיעים בעצמם, ללא צורך בייצוג, ומנהלים שיח או מו”מ בינהם בתיווך של מגשר ניטרלי. המגשר אינו בורר ואינו בעל סמכות הכרעה, אי לכך כל ההסכמות הן פרי דיאלוג של הצדדים.
- הגישור מייצר מרחב בו יש מקום לכל צד להביע את האינטרסים שלו ממקום של צרכים וערכים ולא ממקום של טענות ועמדות. שיח כזה בו כל צד מקשיב לצרכיו של הצד האחר מייצר מרחב של פתרונות יצירתיים שאינם נמצאים בהכרח על הציר בין שתי העמדות. פתרונות אלה עשויים לייצר הזדמנויות חדשות לשני הצדדים (כגון שיתוף פעולה עתידי, השקעה משותפת, שיפור מערכת היחסים וכו’).
- ההסכמות אליהן מגיעים בגישור מנוסחות להסדר גישור שהינו בעל תוקף מחייב לכל דבר ועניין וניתן לאשר אותו בבית המשפט לקבלת תוקף פסק דין.
- הגישור הינו תהליך רצוני (וולנטרי) מתחילתו ועד סופו, כך שכל המשתתפים בו (המגשר והצדדים) יכולים לבקש להפסיק את תהליך הגישור בכל עת ולפנות לאלטרנטיבות אחרות.
- על תהליך הגישור חל חסיון מלא פני בית המשפט. אם צדדים בוחרים להמשיך את עניינם מחוץ לחדר הגישור, הרי שכל פרט מידע או הסכמה אשר נולדו בחדר הגישור אינם יכולים לשמש כראייה בבית המשפט, גם המגשר (עליו חלה סודיות מוחלטת) לא יזומן לתת עדות.