אין ספק – בניתם צוות מנצח. לאחר עבודת גיוס מקיפה ומדויקת, גיבשתם נבחרת מקצועית למקום העבודה וכעת ניצבת בפנים משימה נוספת, חשובה לא פחות: שמירת העובדים מלאי מוטיבציה ונכונות לפעול ביעילות למען מקום העבודה. כיצד עושים זאת נכון? הנעת עובדים, בייחוד בעידן משתנה זה, כעוד גל מאיים עלינו, היא אתגר של ממש, אך באמצעות חשיבה על רווחת העובד ונקיטת מספר צעדים הכרחיים תוכלו לעשות זה נכון. לפניכם כמה דרכים לחתור למטרה ולמקסם מוטיבציית עובדים בסביבה הארגונית.
1. הנעת עובדים באמצעות יצירת סביבת עבודה תומכת
עובדים מבלים חלק נכבד משגרת יומם בעבודה – זכרו את העובדה הזו כשאתם חושבים כיצד לשמור על מוטיבציית עובדים. אחת הדרכים לעשות זאת היא להקפיד על תרבות ארגונית מיטבית דרך יצירת מקום עבודה נעים ותומך יותר, שגורם גם לעובדים להרגיש בנוח בו ויוצר מוטיבציית עובדים גבוהה. יצירת סביבה תומכת מקצועית, אפשרות לשלב את העבודה מהבית, מתן הכשרה תקופתית, קידום עובדים ראויים הם כולם סימנים למקום עבודה שדואג לעובדיו, מתגמל כישרון ובסופו של דבר – הופך את העובדים למחויבים יותר למקום העבודה.
2. הגברת מוטיבציית עובדים באמצעות יצירת אופק קידומי
הנעת עובדים אינה מתרחשת מאליה. מוטיבציית עובדים לא קורית ביום אחד. הם תוצר ישיר של השקעה במערך העובדים בחברה. יצירת אופק קידומי עבורם היא אחת הדרכים להשגת מוטיבציית עובדים גבוהה במיוחד. כבר מהיום הראשון שלהם בחברה ואפילו קודם לכך, דאגו שהעובד והעובדת יודעים מהן אפשרויות הקידום בארגון וחשבו מהם הקריטריונים לקידום עובדים.
3. מתן ערך מקצועי
ככל שהעובדים שלכם יהיו מקצועיים יותר, כך המוטיבציה שלהם להצליח במקום העבודה תעלה – הנעת עובדים, במקרה זה, תתרחש באופן הרמוני וטבעי. בהתאם לתחום המומחיות שלהם, צרו הזדמנויות ללמידה מתמדת דרך סדנאות, קורסים או הרצאות רלוונטיות ושמרו על העובדים מעודכנים ומקצועיים בכל עת. הנעת עובדים מתרחשת גם כשסל המיומנויות עולה וכשהעובד או העובדת מקבלים את ההזדמנות לשכלל את כישוריהם ואת הידע המקצועי שלהם.
4. הנעת עובדים מתחילה בתקשורת טובה, ביחסים
העובדים בארגון שונים זה מזה. כל אחד מהם מגיע מרקע שונה ובעל סט ערכים מגוון, אך לכולם לבטח יש מכנה משותף אחד: הם ידעו להעריך תקשורת פתוחה וכנה בינם לבין העובדים האחרים וכמובן בין העובדים למנהלים. הנעת עובדים מיטבית מתחילה בתקשורת טובה, המבוססת על ערכים של הדדיות, שיתופיות ובעיקר הבנה שהעובדים שונים זה מזה באופיים ובאופן שבו הם מתמלאים מוטיבציה. חברי הצוות בארגון צריכים לדעת שיש להם כתובת ישירה לפניות כשיזדקקו לכך ונחוץ שיבינו שהצרכים שלהם ייענו או לפחות ישקלו בכובד ראש. כך מתחילה מוטיבציית עובדים איכותית הנשמרת לאורך זמן.
נוסף על כך, נסו לספק משוב איכותי מפעם לפעם על תפקוד העובד בארגון וודאו שגם הם יכולים לתת פידבק מקצועי וענייני כשיש צורך בכך.
5. סביבת עבודה אסתטית – מוטיבציית עובדים גבוהה
חלל חשוך וצפוף המספק השראה מינימלית זו לא הדרך הטובה ביותר לשמור על מוטיבציית עובדים גבוהה. השקיעו במקום עבודה מתוחזק – הנעת עובדים טבעית ופרודוקטיביות נצרכת מתחילה בדיוק במקום זה.
ודאו שיש מספיק אור במקום העבודה, רצוי אור טבעי. השקיעו בשירותי ניקיון שיהפכו את הסביבה לנקייה והיגיינית ככל הניתן וצרו גם אזורי ישיבה ומנוחה נוחים ונעימים. ודאו שהציוד המקצועי והמכשור האלקטרוני, לרבות מחשבים, טלפונים, מזגנים ותנורים, תקינים ועובדים כיאות והשקיעו, ככל הניתן, בריהוט נעים ומזמין, רצוי כזה שגם יש בו אמירה עיצובית המושכת את העין. גם שיבוץ יצירות אומנות במרחב המקצועי, כמו גם משפטי מוטיבציה והשראה מספקים דרך נהדרת למקסום הנעת עובדים.
זכרו: מוטיבציית עובדים גבוהה היא נגזרת ישירה של הכבוד שאתם רוחשים לעובדים. השקיעו בכך, גם בפן הוויזואלי וה”גשמי” של העבודה.