אנה דקל, מאמנת אישית ובעלת עסק לעיצוב גרפי ומיתוג, אמא ל- 2 בנים (14 ו- 10) ובוגרת תואר ראשון במדעי המחשב. את השינוי בדרך המקצועית מעולם ההיי טק אנה התחילה אחרי לידת בנה הבכור שאובחן עם צרכים מיוחדים חודשים בודדים לאחר לידתו. אחרי כמה גלגולים, כיום אנה מאמנת אישית בהתמחות ובמקביל מחזיקה עסק בתחום עיצוב גרפי בדגש על ליווי בעלי עסקים בתהליך בנייה ועיצוב מצגות לקורסים והרצאות.
למה בחרת ללמוד דווקא אימון (ומתי)?
לאורך השנים, מאז שאני אמא, עברתי בעצמי מספר תהליכי אימון. מאוד אהבתי את הכלים שקיבלתי והתחברתי לתיאוריה שעומדת מאחורי הדברים. המשכתי לצרוך באופן עצמאי עוד ועוד תוכן בתחום. שמתי לב שנתינת הכלים שיש ברשותי ללקוחות שלי באה לי בקלות והם מצידם ביקשו עוד ועוד, עד שהגעתי לתובנה שאני זקוקה לכלים נוספים שאני אוכל לתת להם. ללמוד משהו באופן מקצועי ומקיף מעבר למה שבא לי “בטבעיות”.
במקביל, השתתפתי בכל מיני קורסים והרצאות לבעלי עסקים ולא מעט פעמים עלתה השאלה “למה” בהקשר של העסק – למה אני עושה את מה שאני עושה. הבנתי שה”למה” שלי בעיצוב הגרפי לא מספיק משמעותי עבורי. אני עושה את מה שאני עושה בהנאה רבה, אני יודעת שאני מאוד מקצועית בעבודתי, אבל איך הגעתי לזה? בגדול – במקרה. ורציתי להרגיש אחרת. רציתי להרגיש שאני בשליחות של ממש.
וכאן נכנס האימון לתמונה.
הכרתי לא מעט מאמנות ומאמנים, ראיתי את הסיפוק שהם מרגישים כשהם מצליחים לעזור לאנשים. רציתי “כזה”. הדברים פשוט התחברו אצלי ולפני שנתיים החלטתי להירשם לקורס הכשרת מאמנים בגומא גבים. די מהר, כבר בתחילת הקורס הייתה לי מן הארה כזו שזו לגמרי השליחות שלי.
מהו השינוי הכי משמעותי שעברת בתהליך הלימודים?
אני לא חושבת שאפשר לבודד כאן משהו נקודתי. באופן כללי מאז תחילת התהליך (החלק הראשון של הלימודים) ועד היום, לכל אורך הסטאז’, אני עוברת תהליך של שינוי. בין אם זה ביכולת שלי לקבל עזרה, בין אם זה ביכולת הקשבה אינטגרטיבית ובין אם זה בביטחון העצמי ובהערכה עצמית שלי – השינוי הוא מאוד גדול.
אם מישהו רוצה ללמוד אימון, איך הוא ידע אם הוא מתאים ללימודים האלה?
אז קודם כל צריך לבדוק האם מתחברים לגישה העומדת מאחורי האימון – פסיכולוגיה חיובית. אם התחברת? מעולה.
דבר שני, חשוב להבין שהלימודים מתאימים לא רק למי שרוצה לעסוק באימון כמקצוע, אלא גם למי שרוצה לעבור תהליך משמעותי עם עצמו ובו זמנית להבין מה עומד מאחורי התהליך הזה.
איך מישהו יכול לדעת האם הוא מתאים לעסוק באימון כמקצוע? זו כבר שאלה אחרת לגמרי.
מה ההמלצה שלך למי שנמצא בצומת
דבר ראשון, לבחון את כל התמונה. לפעמים מזווית הראיה שלנו אנחנו רואים את הצומת כצומת T, אבל אם נשנה קצת את זווית הראיה נגלה שאנחנו בצומת X, כלומר עומדות בפנינו יותר אפשרויות ממה שראינו במקור.
אחרי שזיהינו את כל האפשרויות שעומדות לפנינו, כדאי לבחון כל אחת מהן מבחינת היתרונות והחסרונות שלה, הרווחים והמחירים. בסופו של דבר, כל דבר שאנחנו עושים בחיים הוא הבחירה שלנו. הבחירה צריכה להיות בהתאם לרווח הגבוה מול המחיר הנמוך, ואני לא מתכוונת בהכרח לפן הכלכלי.
ומי שעדיין מתקשה עם הבחירה או מרגיש שהבחירה בלתי אפשרית ולכן תקוע במקום, מי שזקוק להכוונה כדי לקבל זווית ראיה נוספת על הדברים, אני ממליצה לו בחום להגיע לתהליך אימון.
מה האפשרויות המקצועיות שלך בסיום הקורס?
כפי שציינתי קודם, אני מרגישה שלהיות מאמנת זו השליחות שלי. ולכן אני מתכוונת לעסוק בזה.
במהלך הסטאז’ שלי, יצא שמשכתי אלי מתאמנות עם מכנה משותף – הרצון להתנהל בצורה אפקטיבית יותר לצד איזון בין הקריירה לבית והילדים. אני מרגישה מאוד בנוח עם הקהל הזה כך שאמשיך לכוון אליו: הרבה אנשים בכלל ונשים בפרט רצים ורצות במרוץ הזה של החיים בלי לעצור לרגע ולהסתכל לאן. האימון מאפשר לבחון מה חשוב לנו ולהחליט על היעד לריצה הזו, כך שתהיה לה משמעות. ואולי להפסיק לרוץ ולהתחיל ללכת.
מה המסר שהכי חשוב לך להעביר הלאה?
אנחנו לא יכולים לשנות אף אחד, רק את עצמינו ואת ההתנהלות שלנו. אם משהו לא טוב לנו, לא מסתדר לנו, אנחנו יכולים לקחת אחראיות על החיים שלנו ולשנות דברים במקום להתלונן או להיכנע או לחכות למשהו שלא תלוי בנו שיתקן את המצב. זה לא פשוט אבל זה אפשרי.