דלג לתוכן דלג לפוטר
סדנאות לארגונים

סדנאות לארגונים יזניקו את הארגון שלכם למחוזות חדשים

סדנאות לארגונים

ארגונים וחברות עומדים בפני אתגרים רבים הקשורים בתהליכים ארגוניים, גם ברמה הארגונית וגם ברמה הניהולית. סדנאות המיועדות לחברות וארגונים, מעניקות כלים ייחודיים המאפשרים את ההתמודדות עם האתגרים הללו מתוך יצירה של אמון בין הצדדים וניהול תהליכי שינוי. במאמר זה ניכנס לעומקו של עולם הסדנאות לארגונים וחברות, ונבין מה ניתן ללמוד בהן ואילו סוגים של סדנאות ישנן.

מדוע סדנאות לחברות וארגונים הן בעלות ערך?

בתוך ארגונים וחברות המרכיב האנושי ומערכות היחסים בין האנשים ובין היחידות הם המרכיב המשמעותי מהצלחת הארגון. סדנאות לארגונים וחברות בגומא גבים שמות דגש על המרכיב האנושי, ליצירת מרחב בטוח שבו יכולים המשתתפים לצאת מתוך גבולות הנוחות שלהם ולהגיע לידי ביטוי. באמצעות היכולת לשתף יכולים המשתתפים לרכוש כלים חדשים המאפשרים לעמוד אל מול שינויים ואתגרים ארגוניים באופן הרבה יותר דינמי, תוך פיתוח יכולת הסתגלות מהירה ויכולת חשיבה מפותחת אשר תסייע להזניק את הארגון קדימה.

כיצד תוכלו לדעת האם סדנאות לארגונים וחברות נכונות עבורכם?

ארגונים רבים פועלים בתוכם מתוך אינרציה. מדובר בתופעה מובנת בהחלט, שכן ארגונים וחברות שואפים להתנהל ביעילות, לכן עולה חשש לא פעם למצוא ולהסתגל לדפוסי פעולה מועילים יותר. הבעיה היא שאינרציה זו פעמים רבות יוצרת דפוסי עבודה שאינם בהכרח מטיבים עם הארגון, לדוגמה חוסר שיתוף פעולה בן מחלקות ויחידות שונות, תהליכים ארגוניים מסורבלים, חיכוכים בין עובדים ועוד. כך נוצרת שורה של כאבים ארגוניים שאליהם יש להתייחס. אם אתם חשים כי יכולת שיתוף הפעולה בין מחלקות שונות ואף בין עובדים נמצאת במצב סטטי, ואתם מרגישים כי ישנו צורך בשינוי אך אין בידכם את הכלים ליצור שינוי יעיל ומטבי, זהו סימן כי תוכלו להפיק תועלת רבה מקיום סדנאות לחברות וארגונים.

אילו סוגים של סדנאות לחברות וארגונים ישנן?

קבוצת גומא גבים מציעה מגוון רחב של סדנאות לחברות וארגונים המיועדות לעובדים ולמנהלים, ומציעה שורה של מודלים פרקטיים להטמעת תהליכי שינוי להצלחת הארגון והשגת היעדים החדשים הנדרשים. סדנאות מבוססות כלים מעולם הגישור, האימון האישי והמנטורינג והן ניתנות להתאמה אישית עבור כל ארגון וצרכיו     כעת נבחן את הסוגים השונים של סדנאות לארגונים שבהן תוכלו לקחת חלק.

סדנאות לארגונים – גישור בארגונים

קונפליקטים ומחלוקות הם מנת חלקם של כל ארגון ומדובר בתהליכים טבעיים לגמרי. תהליכים אלה אומנם מעוררים קונוטציות שליליות, אך למעשה אם תדעו לנהל אותם נכון תוכלו דווקא לחזק את היחסים בין הגורמים השונים ואף ליצור הזדמנויות לצמיחה. באמצעות הכשרות של קורסי גישור וסדנאות לארגונים בעולמות הגישור, יהיו בידיכם הכלים לנהל את המחלוקות והקונפליקטים הללו תוך הקשבה, באופן מקדם, וחיסכון בזמן ומשאבים.

במהלך סדנאות לחברות בתחום הגישור  תוכלו להכיר לעומק את כלי הגישור הפרקטיים. תלמדו כיצד להתבונן בצורה נכונה על פתרון קונפליקטים, לפתח מיומנויות חדשות של העברת מסרים, ניהול שיחות קשות, הבנת סיטואציות מורכבות וניהול קונפליקטים מורכבים.

סדנאות לחברות – פיתוח מנהלים

סדנאות לארגונים וחברות המתמקדות בפיתוח מנהלים, נוצרו מתוך הבנה כי מנהלים הם המשאב המשמעותי שמוביל את הספינה ואנשי המפתח בכל ארגון. , מתן ליווי מקצועי, העצמת מנהלים ומתן כלים שיסייעו להם בהובלת הארגון ובהתפתחות אישית יתרמו יחד להצלחתו של הארגון, ביסוס התרבות הארגונית ורווחת העובדים. על כן יש להעניק לבעלים של התפקיד הזה את כל הכלים האפשריים, אשר יסייעו להם למלא את תפקידם בהצלחה. תפקידים ניהוליים מביאים עימם אתגרים ייחודיים בשל הצורך בהצגת יכולות מנהיגות, לצד הקשבה לעובדים מתוך גמישות מחשבתית ועמידה בשינויים הפוקדים את העידן המשתנה של היום.

במסגרת סדנאות פיתוח מנהלים, יוכלו מנהלים ללמוד כיצד ניתן להתמודד עם  האתגרים הניהוליים מנקודת מבט רחבה, לרכוש כלים המאפשרים יצירת אמון בין מנהלים לעובדים וכיצד לפתור קונפליקטים ארגוניים. כל סדנה תתקיים בצורה המותאמת לארגון, כיצד לאפשר יישום של הכלים הנרכשים באופן רלוונטי. סדנאות לחברות וארגונים המתמקדות בפיתוח מנהלים יאפשרו למנהלי הארגון שלכם לשגשג ולהוביל מתוך כך את הארגון אל עבר הצלחה.

סדנאות לחברות – משא ומתן

משא ומתן הוא תהליך המתרחש לעיתים קרובות הן בתוך הארגון והן מול גורמים חיצוניים לארגון. לכן, סדנאות לארגונים וחברות בתחום זה הן נכס בעל ערך משמעותי. סדנאות לחברות וארגונים בנושא משא ומתן מתמקדות בשיטה של יצירת דיאלוג אפקטיבי, ליצירת מערכת יחסים של אמון המאפשרת הגעה להסכמות המטיבות עם כל הצדדים.

במסגרת סדנאות לחברות העוסקות במשא ומתן, מתאפשרת רכישת כלים מקצועיים כמו הכרת כלים לניהול דיאלוגים, ניהול מערכות יחסים ארוכות טווח תוך מימוש יעדים, ניהול דיאלוג אפקטיבי וגם העצמה אישית המאפשרת ניהול אינטראקציות מתוך מקום של ביטחון בעשייה. כלים פרקטיים לניהול משא ומתן מקדם מתאימים בעיקר למנהלים, אנשי רכש וכל מי עובד בארגון מול ספקים, גופים חיצוניים וניהול עובדים.

סדנאות לארגונים – פיתוח ארגוני וניהול

כפי שציינו קודם לכן, המשאב האנושי הוא חלק מהותי בכל ארגון וחברה, לכן כדי לאפשר לארגון להתפתח ולממש את הפוטנציאל שלו בצורה הטובה ביותר, יש לשים דגש רב על פיתוח הארגון והמשאב האנושי שלו. סדנאות לארגונים וחברות בתחומי  הפיתוח ארגוני וניהול מותאמות באופן אישי לכל ארגון, כדי לאפשר חיבור בין האסטרטגיה העסקית לבין הסביבה הארגונית.

אם כן, סדנאות לארגונים של פיתוח ארגוני וניהול מאפשרות יצירת תהליכי פיתוח ארגוניים, הרחבת המיומנויות הניהוליות, שדרוג של מערכות היחסים הפנים ארגוניות ואף שיפור מערכות היחסים עם הלקוחות וספקי הארגון.

סדנאות לחברות עבור מנהלים

כפי שציינו קודם לכן, סדנאות לחברות המוכוונות למנהלים מסייעות בהרחבת יכולות הניהול של משאב אנושי יקר מפז. מנהלים מתמודדים על בסיס יומי אל מול אתגרים שונים. באמצעות רכישה של כלים פרקטיים יוכלו המנהלים להתמודד עם האתגרים הללו בצורה מיטבית, אשר לא רק לא רק תביא לפתרון האתגרים, אלא תוביל גם לתהליכי למידה וצמיחה.

במהלך סדנאות לארגונים למנהלים ניתן ללמוד כיצד לסייע ביצירת פתרונות מועילים לניהול האתגרים, כיצד לנהל שיחות קשות עם עובדים, כיצד להניע את העובדים אל עבר עשייה רותמת ומפתחת וכיצד לשפר את יכולות הביצוע של כל העובדים בארגון.

סדנאות לארגונים  בעולמות שיתופיות  ושיתוף פעולה

סדנאות לארגונים המתמקדות בשיתופי פעולה נוצרו מתוך ההבנה שבכל ארגון פועלים כוחות שונים. על הכוחות הללו לפעול בהרמוניה ככל שהמטרה היא להגיע לתוצאות אידיאליות. באמצעות סדנאות לחברות וארגונים אלה, יכולים מנהלים ועובדים ללמוד כיצד ליצור שפה משותפת התואמת את התרבות בארגון, כיצד להטמיע בארגון כלים ממשיים לעידוד השיתופיות וכיצד לצמצם חסמים אשר משפיעים על איכות השיתופיות.

למעשה, סדנאות לחברות וארגונים אלה מאפשרות פיתוח של זווית ראייה חדשנית על היחסים בארגון. שיתוף פעולה מפרה בין הגורמים השונים הוא דרך הישירה לכינון יוזמות מועילות חדשות. אם כן, סדנאות לחברות המתמקדות בניהול ושיתוף פעולה הן בעלות היכולת לשפר את הדינמיקה בין האנשים הפועלים בארגון, כך שכולם יוכלו להרוויח מהידע הנרכש.

סדנאות לארגונים – ניהול קונפליקטים

בארגון בו פועלים אנשים רבים, הרי זה טבעי שיתעוררו מחלוקות וקונפליקטים, בהם כל צד מושך לצד אחר. באמצעות סדנאות לארגונים וחברות בנושא של ניהול קונפליקטים ניתן להטמיע כלים פרקטיים להתמודדות עם קונפליקטים ולהביא לפתרון המחלוקות השונות בין היחידות, המחלקות, הצוותים, העובדים והמנהלים, סדנאות העוסקות בניהול קונפליקטים מסייעות ברכישת כלים המסייעים לארגון לחסוך בזמן ומשאבים בעת יישוב מחלוקות, בחיזוק המנהלים האמונים על פתרון המחלוקות וביצירת פתרונות מוסכמים על כל הצדדים.

לסיכום, סדנאות לחברות וארגונים הן כלי עוצמתי אשר יכול לקדם כל ארגון באשר הוא. לכן, יהיה זה נכון להעניק גם לארגון שלכם את ההזדמנות לרכוש את המיומנויות והכלים שאותם ניתן לרכוש בסדנאות אלה.

סדנאות לארגונים

תוכן נוסף שיכול לעניין אותך

מערכת היחסים בין מציאות לתודעה בימים מוטרפים אלו

שרון רנדליך מראיינת את ד"ר מתי הר לב
עמרי גפן נפגש לשיחה מרתקת עם עמרי דגן, ראש המדרשה הלאומית למנהיגות, ממשל וניהול, בה הם שוחחו על אתגרי השיתופיות במגזר הציבורי והרבה מעבר לכך. להמשך קריאה >

על זוגיות, חוסן ומה שביניהם: גם בימי מלחמה

מאת: מירב הקמון כחלון
בתוך הכאוס הזה עומדים בפנינו אתגרים לא פשוטים שדורשים מאיתנו להתמודד עם מציאות שלא צפינו לה במיוחד במרחב הזוגי והמשפחתי. מירב הקמון כחלון, מטפלת זוגית ומגשרת המתמחה בטראומה על רקע מלחמה, מציגה את הטיפים להתמודדות וחיזוק החוסן הזוגי שישמור על הזוגיות שלנו בימים אלה. להמשך קריאה >

טרור רצחני וטרור שקט: מה ההבדל ביניהם וכיצד ניתן להתמודד איתם?

מאת: מערכת האתר
טרור הוא אחד האתגרים הגדולים שהאנושות ידעה מימיה. הוא בא לידי ביטוי בשני ממדים האחד, הטרור הרצחני שפקד אותנו בשבעה לאוקטובר והשני, הטרור השקט, נקרא גם הטרור הפסיכולוגי והוא מתבטא בלוחמה על התודעה. 5 דברים שחשוב לדעת על סוגי הטרור וההתמודדות איתם. להמשך קריאה >

בין שבר למשבר: מתי אחד מסתיים ומתי השני מתחיל

מאת: שרון רנדליך
כששומעים את המילים שבר ומשבר אפשר להבין למה נוטים לייחס להם כמעט תמיד את אותה המשמעות, אך כשיורדים לעומק הדברים מתברר שלא כך הדבר וכי יש בהם שוני, והוא די מהותי.שרון רנדליך, פסיכותרפיסטית ומנהלת אקדמית בקבוצת גומא גבים עושה לנו סדר. להמשך קריאה >

זמן מלחמה: לשמור על עצמי ועל הקרובים שלי

מאת: עופר ערד
בימי התופת הקשים אנחנו והסביבה הקרובה שלנו נחשפים בלית ברירה באופן בלתי פוסק לזוועות ולתרחישי האימה שפוקדים אותנו בחדשות ובמדיה. עופר ערד, מאסטר טריינר NLP, ריכז כמה טיפים מגישת ה NLP שיעזרו לנו לשמור על עצמנו ועל הקרובים שלנו עד כמה שניתן כדי שנוכל לעבור את התקופה הזו עם מינימום טלטלות ומקסימום שמירה עצמית. להמשך קריאה >

להתמודד עם הילדים: תשובות פשוטות לשאלות קשות

מאת: רנית ארצי
אחד הקשיים בימים אלה הוא להתמודד עם השאלות של הילדים, שלא תמיד התשובות עליהן פשוטות. רנית ארצי, מדריכת הורים, מטפלת, מנחה ומובילה את תחום הדרכת הורים בגומא גבים מסבירה איך לגשת לשאלות הללו ולהתמודד עם חששות הילדים בגיל הרך: להמשך קריאה >

הדאגה מהיום שאחרי התופת: איך קמים מחדש

מאת: שרון רנדליך
אנחנו מכירים וחווים משברים מדי יום הן ברמה האישית והן ברמה המשפחתית אבל משבר לאומי כזה שנוגע בכל אחד ואחת מאיתנו עוד לא הכרנו. שרון רנדליך, פסיכותרפיסטית ומנחה של קורסי אימון בגומא גבים, מציגה את הדרך המומלצת להתמודד עם היום שאחרי התופת למי שזקוק לעזרה כדי לקום, ולו במעט, מאותה שבת הנורא הזו. להמשך קריאה >

על ניהול ומנהיגות בטלטלה

מאת: עמרי גפן
מאמר חדש ורלבנטי לתקופת המלחמה ולאחריה, אשר מבוסס על מפגשים של עמרי עם הנהלות שונות בתקופה זו. ידע רב קיים במרחבים של מנהיגות, חירום, טראומה וחוסן. במאמר הזה מרוכזים בתמצות הדברים הרלבנטיים ביותר עבור מנהלים בימים אלו. להמשך קריאה >

אפשר לעשות את זה אחרת: התנהלות בין הורים גרושים בזמן מלחמה

מאת: רותם פוקס
תקופות חירום ומלחמה מייצרים עומסים ולחצים באופן טבעי בתא המשפחתי בכלל ויכולים להיות מורכבים בתא של הורים גרושים בפרט. רותם פוקס, מגשרת זוגית ומשפחתית ומומחית לתהליכי גירושין, מציגה 5 טיפים שבעזרתם תוכלו לעבור את התקופה המאתגרת הזו עם מינימום של טלטלה אצל הילדים ומקסימום שיתופיות בין ההורים. להמשך קריאה >

עד כמה שניתן להקל: התמודדות עם ילדים עם הפרעות קשב בזמן מלחמה

מאת: ציפי קוברינסקי
ילדים עם הפרעות קשב מתמודדים בחיי היום יום עם אתגרים לא פשוטים שמציבים בפניהם קושי רב. במיוחד בימים קשים אלה, הם נתקלים באתגר עצום שמלווה בהצפות רגשיות העלולות להתעצם לממדים חריגים. ציפי קוברינסקי, מאמנת להפרעת קשב, מציגה אוסף של הנחיות שיעזרו לכם להתמודד טוב יותר ולסייע לילדיכם. להמשך קריאה >

גבולות מלחמה: מה להסתיר, מה לשתף את הילדים ואיך לעשות את זה נכון?

מאת: מערכת האתר
בימים מורכבים אלה, של אי ודאות וחוסר שקט, הילדים שלנו, בעיקר הצעירים שבהם, מתמודדים עם סיטואציות קשות, לא שגרתיות ואף חלקם חשופים למראות בלתי נסבלים, הכוללים תחושות פחד, חרדה, בהלה ואף הם מושפעים מההתנהגויות המועברות גם מאיתנו המבוגרים. אחת השאלות הנפוצות שנשאלת בקרב הורים רבים היא האם נכון לתווך לילדים את המתרחש או דווקא לגונן עליהם, לחסוך מהם ובכלל לא לשתף אותם. להמשך קריאה >

פסיכולוגיה חיובית: איך היא מסייעת לחיות חיים יותר טובים ומאושרים

מאת: מערכת האתר
פסיכולוגיה חיובית היא אחד הגורמים המשמעותיים ביותר לאושר שלנו. ובניגוד לפסיכולוגיה המסורתית, הפסיכולוגיה חיובית מתמקדת בחוזקות שלנו, בעוצמות וברגשות חיוביים. אז אם חשוב לכם להיות יותר מאושרים ולהבין כיצד ואיך היא באה לידי ביטוי בחיינו, קראו ושמרו. להמשך קריאה >

רוצה ליצור איתנו קשר?

נשמח לחזור אלייך, רק צריך למלא פרטים



    קורסים במכללה
    דילוג לתוכן