דלג לתוכן דלג לפוטר
קורס גישור למנהלים בכירים

גישור – המדריך השלם

קורס גישור למנהלים בכירים

יישוב סכסוכים

מרגישים שאתם מתעצבנים ולא יודעים למה? הבן/ת זוג מרגיזים אתכם? הילדים מעצבנים? השכן לא מוכן להנמיך את המוזיקה בערב? המנהל או הקולגה שלכם במקום העבודה מעצבן אתכם? השותף לא מסכים עם האסטרטגיה הניהולית? נראה שעל כל צעד ושעל אתם נתקלים בסכסוך? כנראה שזה בגלל שאכן כך הדבר.

 

בארץ, עם מזג האוויר החם והתרבות הישראלית, נדיר לעבור אפילו יום אחד מבלי להיקלע לקונפליקט או סכסוך זה או אחר שמצריך מאיתנו לנהל משא ומתן. שוב עקפו בכביש, נדחפו לפניך בתור ונוצרה תרעומת, נקלעתם לסכסוך עם הבן/ת זוג על תור מי לשטוף את הכלים, הילד מסרב ללכת לישון למרות שמאוחר, סביבת העבודה לא נעימה ואתה שוקל לעזוב, חברות עסקיות שמסרבות לתת שרות ברמה המצופה… כמעט כל אינטראקציה שלנו עם הסביבה מלווה באפשרות להתפתחות קונפליקט הגורם לכעס וסכסוך ומצריך משא ומתן – לכן יש חשיבות עליונה לכך שגם אתם תרכשו את הכלים הנכונים להתמודדות עם מקרים כאלה, כך שתצאו מורווחים ותגיעו לתוצאות שהצבתם.


מהו גישור?

הגישור הוא תהליך שבו משתתפים שני צדדים, אשר ביניהם מתקיימת מחלוקת או סכסוך עליהם הם מוכנים להידבר, וכן צד שלישי נייטרלי – המגשר – שעוזר לשני הצדדים לאבחן ולבחון את המטרות והאינטרסים המשותפים עד להגעה להסכמה שבה יוצאים שני הצדדים מורווחים. הגישור הוא תהליך מובנה אך גמיש שיכול לשמש ליישוב סכסוכים במצבים רבים, כגון: בסכסוך במשפחה, בזוגיות, בין שכנים, בסכסוך חברים, שותפים, במקום העבודה, בשינויים פנים ארגוניים ועוד. הגישור מקנה כלים ומיומנויות הכרחיות וחשובות לאנשים פרטיים, למנהלים, בעלי מקצוע טיפולי ועוד.


מהו תפקידו של המגשר?

המגשר אחראי על פתיחת קו תקשורת אפקטיבי, נכון ומנצח שמייצר הצלחה והגעה לתוצאה בה יש הסכמה בין הצדדים. מגשרים נמנעים מלנקוט עמדה בסכסוך, אינם שופטים או מדריכים את הצדדים בכל צורה. בפגישת גישור המיקוד הוא על הגעה להסדר שיהיה מקובל על שני הצדדים בסכסוך או בקונפליקט.

 

מתי גישור עשוי להתקיים?

גישור הוא תהליך רצוני שמתקיים רק במקרה ושני הצדדים מסכימים לכך. הגישור הוא תהליך שפרטיו חסויים והתנאים הנידונים לא נחשפים לשום צד מחוץ לדיון. אם הצדדים אינם מסוגלים להגיע להסכמה, יש עדיין באפשרותם לפנות לבית המשפט לקבלת פסיקה, ואין הפרטים שנידונו במהלך תהליך הגישור ייחשפו בדיונים בבית המשפט. שני הצדדים חולקים את עלות הגישור, אשר יהיה תלוי בערך ורמת המורכבות של הטענות.


מהם יתרונות הגישור?

גישור יכול להיות הרבה יותר מהיר ביישוב סכסוכים, פחות מלחיץ לשני הצדדים ויותר זול מאשר לפנות עם הסכסוך למערכת בתי המשפט. בואו נפרט:

 

גישור יעיל וחסכוני הרבה יותר מפניה למערכת המשפט. הגישור חוסך זמן ומאפשר להגיע להסכם המספק את שני הצדדים תוך שבועות או חודשים ספורים, משך זמן הקצר לאין ערוך ממשך דיון בבית המשפט. גישור חוסך כסף והינו הליך גמיש ביותר – הוא מאפשר להגיע לכל הסכם המקובל על הצדדים, בתנאי שאינו מקפח אף אחד מהם. פניה למערכת המשפט לא מבטיחה כלל סיפוק של שני הצדדים יחדיו, ולרוב זה בהכרח תוך קיפוח אחד הצדדים.

 

ההסכם בתום תהליך הגישור נקבע ע”י הצדדים בסכסוך – הסכם המושג בגישור מקבל תוקף של פסק דין והינו למעשה פסק דין שתוכנו וניסוחו נקבעו ע”י הצדדים עצמם.

 

הגישור מאפשר לצדדים בסכסוך לבטא את עמדתם ללא הכללים הפורמליים הנדרשים בבית המשפט ובאווירה נינוחה ורגועה.

 

במידה ולא הושג הסכם בתהליך הגישור, ההשתתפות בגישור אינה מונעת מהצדדים לשוב ולהתדיין בבית המשפט, או לפנות לכל דרך אחרת על מנת ליישב את הסכסוך.

 

בניגוד לפסק דין משפטי, צדדים המגיעים להסכם דרך גישור נוטים יותר לכבד את פרטי ההסכם, היות והם אלה שהכינו את התנאים להסכם בעצמם. פרטי הסכם הגישור הינם חסויים ולא ניתנים לשימוש באף הליך משפטי עוקב.

 

לא הכול מתאים לכולם, וזה מצוין. אנחנו מעוניינים שמלאכת הגישור תיעשה ע”י אלו המחזיקים בכלים האישיותיים המתאימים לתחום זה. גישור הוא כלי קלאסי בארגונים למנהלים, אך מתאים גם באינטראקציות במערכות יחסים, גירושין, מול חברים ומכרים.


למי מתאימים לימודי הגישור?

אם אתם בעלי יכולות תקשורתיות טובות, רואים כל סיטואציה ברבדים שונים, אתם יצירתיים, מעוניינים ואף רוצים להשכין שלום בין צדדים מסוכסכים ורואים בפתרון בעיות אתגר ותכלית, קורס גישור יתאים לכם כמו כפפה.

 

לאלו מאיתנו שרוצים להעשיר את עצמם ולהרחיב אופקים, חשוב לדעת כי גישור משפיע על כל תחומי החיים וגם ללא כוונה לעסוק במקצוע הגישור. זהו נושא שחשוב לדעת ברמת העשרה והתפתחות אישית, להבין ולפתור את המאבקים הפנימיים שיש לכולנו, לדעת להתמודד עם בעיות שמתפתחות במערכות יחסים, במשפחה, במקום העבודה – גישור נוגע בכל תחומי החיים.

 

למי שמעוניין לשנות קריירה או לפתוח בקריירה שניה, כגון לאחר פרישה מצה”ל או מהמשטרה, גישור מאפשר לפתוח חלון לעתיד, לעזור לעצמינו ולאחרים. עצמאים ושכירים הנמצאים בתקשורת מול לקוחות ועובדים, לעוסקים בשירות לקוחות, מכירות, משאבי אנוש וכספים, הגישור תורם למקצועיות ומספק ראייה רחבה של כל קונפליקט, הבנתו והבנת הצדדים המשתתפים. לימוד מיומנויות הגישור תורם למציאת פתרון שייטב אתכם ועם כל הצדדים ויתרום להצלחה בעבודה.

 

הגישור מתאים גם לפסיכולוגים, מטפלים רגשיים, יועצים זוגיים, יועצים משפטיים ומאמנים שמעוניינים להרחיב את היכולות המקצועיות שלהם ליצירת דיאלוג ופתרון קונפליקטים. בעלי מקצוע שרוצים להוסיף למקצוע שלהם מיומנויותוכלים נוספים, ועורכי דין שמעוניינים לשלב גישור ולעבות את היכולות המקצועיות.


מה לומדים בקורס גישור?

הנושאים הנלמדים בגישור מטרתם להקנות את הכלים המקצועיים לניהול משא ומתן והשגת הסכמת win-winבין שני גורמים. ראשית, יש ללמוד את העקרונות השונים שעומדים בבסיס הגישור, כגון שלבי הגישור והבנת הליך הגישור, עד להסכמה. כלל תשומת הלב מוכוונת למשתתפים ולקונפליקט, להבנת המניעים והרצונות שלהם. דרך כך מציאת הנקודה בה כל צד מרוויח ומוכן להסכם.

 

הנושאים הנלמדים בקורס גישור הם: כיצד לאבחן קונפליקט (איך התפתח ולמה), משא ומתן שמוביל לתוצאות של רווח הדדי, כיצד ליישב את הסכסוך ולהגיע להסכמים, לזהות מי הצדדים בקונפליקט ומה חשוב להם, סגנונות שונים להתמודדות עם הקונפליקט, כללי אתיקה וסטנדרטים, גישור עסקי, משפחתי/זוגי, פלילי ועוד.


למה כדאי ללמוד קורס גישור?

הגישור הוא תחום שנמצא בכל רבדי חיינו – במשפחה, בעבודה, בעסקים. במציאות התחרותית, חשוב להתפתח וללמוד שיטות וכלים להתמודדות עם סכסוכים פנימיים וחיצוניים, בעולם הפרטי ובעולם העבודה, במטרה לייצר הצלחה. כלים אלה יעזרו להתמודד עם מחלוקות וסכסוכים יומיומיים פשוטים וקונפליקטים יותר מורכבים בינכם לבין עצמכם ועם אחרים. קורס הגישור מקנה לכם ראייה רחבה לסיטואציות ואפשרות לייצר תקשורת מנצחת עם אחרים, בעלי ראיות עולם שונות, תפיסות, ערכים, הוויות ורצונות שונים משלכם. תוכלו להפוך את האתגר ביצירת אינטרס משותף ופתרון של win-win עבור שני גורמים מעולמות שונים לחלוטין לעיסוק מקצועי ומספק.

 

קורס גישור מאמן לפתור סכסוכים פנימיים וחיצוניים כדי לצאת ממצב של תקיעות לעשייה, לומדים לייצר אינטרס משותף עם הצד השני כדי לגשר על קונפליקטים. זהו כלי רב עוצמה גם בעולם האימון – מאמנים ומטפלים רבים שכבר הבינו את הצרכים ואת הערכים המניעים אותם ואת המאומנים והמטופלים שלהם ואת מה שהם רוצים, עדיין נתקעים כיוון שהם או הלקוחות שלהם מצויים בקונפליקט ובסכסוך עם עצמם, ללא הכלים הנדרשים לפתרון.

 

למה ללמוד גישור בגומא-גבים?

מרכז גומא-גבים רואה בתחום לימוד הגישור חזון ושליחות חברתית, מונע מצורך להשפיע וללמד כמה שיותר אנשים לגשר.

גומא-גבים הינה חלוצה בישראל בתחום לימודי גישור ופועלת להסמכת מגשרים משנת 1998 והסמיכה עד היום אלפי מגשרים בישראל. לימודי הגישור נערכים על פי מודל של הגישה התהליכית והצוות של גומא-גבים מקצועי, מיומן ומומחה בשיטה זו.

 

גומא-גבים בוחרת את הבוגרים המצטיינים שלה לפעילות בתוך ארגונים ומול הציבור הרחב. הצוות הפועל מטעם גומא-גבים מקבל הנחיות, פיקוח וליווי על כל הפעילות המתבצעת באמצעותו.

 

התהליכים המועברים בקורס גישור מטעם גומא-גבים הינם תהליכים שנכתבו בגומא-גבים על סמך ניסיון של שנים… ועדיין לכל לקוח מתאימים את הפתרון המתאים לאתגרים ולתמונת המציאות הספציפית שלשמה הגיע וזאת לאחר אבחון ובחינת המטרות המשותפות.

קורס גישור למנהלים בכירים

תוכן נוסף שיכול לעניין אותך

מערכת היחסים בין מציאות לתודעה בימים מוטרפים אלו

שרון רנדליך מראיינת את ד"ר מתי הר לב
עמרי גפן נפגש לשיחה מרתקת עם עמרי דגן, ראש המדרשה הלאומית למנהיגות, ממשל וניהול, בה הם שוחחו על אתגרי השיתופיות במגזר הציבורי והרבה מעבר לכך. להמשך קריאה >

על זוגיות, חוסן ומה שביניהם: גם בימי מלחמה

מאת: מירב הקמון כחלון
בתוך הכאוס הזה עומדים בפנינו אתגרים לא פשוטים שדורשים מאיתנו להתמודד עם מציאות שלא צפינו לה במיוחד במרחב הזוגי והמשפחתי. מירב הקמון כחלון, מטפלת זוגית ומגשרת המתמחה בטראומה על רקע מלחמה, מציגה את הטיפים להתמודדות וחיזוק החוסן הזוגי שישמור על הזוגיות שלנו בימים אלה. להמשך קריאה >

טרור רצחני וטרור שקט: מה ההבדל ביניהם וכיצד ניתן להתמודד איתם?

מאת: מערכת האתר
טרור הוא אחד האתגרים הגדולים שהאנושות ידעה מימיה. הוא בא לידי ביטוי בשני ממדים האחד, הטרור הרצחני שפקד אותנו בשבעה לאוקטובר והשני, הטרור השקט, נקרא גם הטרור הפסיכולוגי והוא מתבטא בלוחמה על התודעה. 5 דברים שחשוב לדעת על סוגי הטרור וההתמודדות איתם. להמשך קריאה >

בין שבר למשבר: מתי אחד מסתיים ומתי השני מתחיל

מאת: שרון רנדליך
כששומעים את המילים שבר ומשבר אפשר להבין למה נוטים לייחס להם כמעט תמיד את אותה המשמעות, אך כשיורדים לעומק הדברים מתברר שלא כך הדבר וכי יש בהם שוני, והוא די מהותי.שרון רנדליך, פסיכותרפיסטית ומנהלת אקדמית בקבוצת גומא גבים עושה לנו סדר. להמשך קריאה >

זמן מלחמה: לשמור על עצמי ועל הקרובים שלי

מאת: עופר ערד
בימי התופת הקשים אנחנו והסביבה הקרובה שלנו נחשפים בלית ברירה באופן בלתי פוסק לזוועות ולתרחישי האימה שפוקדים אותנו בחדשות ובמדיה. עופר ערד, מאסטר טריינר NLP, ריכז כמה טיפים מגישת ה NLP שיעזרו לנו לשמור על עצמנו ועל הקרובים שלנו עד כמה שניתן כדי שנוכל לעבור את התקופה הזו עם מינימום טלטלות ומקסימום שמירה עצמית. להמשך קריאה >

להתמודד עם הילדים: תשובות פשוטות לשאלות קשות

מאת: רנית ארצי
אחד הקשיים בימים אלה הוא להתמודד עם השאלות של הילדים, שלא תמיד התשובות עליהן פשוטות. רנית ארצי, מדריכת הורים, מטפלת, מנחה ומובילה את תחום הדרכת הורים בגומא גבים מסבירה איך לגשת לשאלות הללו ולהתמודד עם חששות הילדים בגיל הרך: להמשך קריאה >

הדאגה מהיום שאחרי התופת: איך קמים מחדש

מאת: שרון רנדליך
אנחנו מכירים וחווים משברים מדי יום הן ברמה האישית והן ברמה המשפחתית אבל משבר לאומי כזה שנוגע בכל אחד ואחת מאיתנו עוד לא הכרנו. שרון רנדליך, פסיכותרפיסטית ומנחה של קורסי אימון בגומא גבים, מציגה את הדרך המומלצת להתמודד עם היום שאחרי התופת למי שזקוק לעזרה כדי לקום, ולו במעט, מאותה שבת הנורא הזו. להמשך קריאה >

על ניהול ומנהיגות בטלטלה

מאת: עמרי גפן
מאמר חדש ורלבנטי לתקופת המלחמה ולאחריה, אשר מבוסס על מפגשים של עמרי עם הנהלות שונות בתקופה זו. ידע רב קיים במרחבים של מנהיגות, חירום, טראומה וחוסן. במאמר הזה מרוכזים בתמצות הדברים הרלבנטיים ביותר עבור מנהלים בימים אלו. להמשך קריאה >

אפשר לעשות את זה אחרת: התנהלות בין הורים גרושים בזמן מלחמה

מאת: רותם פוקס
תקופות חירום ומלחמה מייצרים עומסים ולחצים באופן טבעי בתא המשפחתי בכלל ויכולים להיות מורכבים בתא של הורים גרושים בפרט. רותם פוקס, מגשרת זוגית ומשפחתית ומומחית לתהליכי גירושין, מציגה 5 טיפים שבעזרתם תוכלו לעבור את התקופה המאתגרת הזו עם מינימום של טלטלה אצל הילדים ומקסימום שיתופיות בין ההורים. להמשך קריאה >

עד כמה שניתן להקל: התמודדות עם ילדים עם הפרעות קשב בזמן מלחמה

מאת: ציפי קוברינסקי
ילדים עם הפרעות קשב מתמודדים בחיי היום יום עם אתגרים לא פשוטים שמציבים בפניהם קושי רב. במיוחד בימים קשים אלה, הם נתקלים באתגר עצום שמלווה בהצפות רגשיות העלולות להתעצם לממדים חריגים. ציפי קוברינסקי, מאמנת להפרעת קשב, מציגה אוסף של הנחיות שיעזרו לכם להתמודד טוב יותר ולסייע לילדיכם. להמשך קריאה >

גבולות מלחמה: מה להסתיר, מה לשתף את הילדים ואיך לעשות את זה נכון?

מאת: מערכת האתר
בימים מורכבים אלה, של אי ודאות וחוסר שקט, הילדים שלנו, בעיקר הצעירים שבהם, מתמודדים עם סיטואציות קשות, לא שגרתיות ואף חלקם חשופים למראות בלתי נסבלים, הכוללים תחושות פחד, חרדה, בהלה ואף הם מושפעים מההתנהגויות המועברות גם מאיתנו המבוגרים. אחת השאלות הנפוצות שנשאלת בקרב הורים רבים היא האם נכון לתווך לילדים את המתרחש או דווקא לגונן עליהם, לחסוך מהם ובכלל לא לשתף אותם. להמשך קריאה >

פסיכולוגיה חיובית: איך היא מסייעת לחיות חיים יותר טובים ומאושרים

מאת: מערכת האתר
פסיכולוגיה חיובית היא אחד הגורמים המשמעותיים ביותר לאושר שלנו. ובניגוד לפסיכולוגיה המסורתית, הפסיכולוגיה חיובית מתמקדת בחוזקות שלנו, בעוצמות וברגשות חיוביים. אז אם חשוב לכם להיות יותר מאושרים ולהבין כיצד ואיך היא באה לידי ביטוי בחיינו, קראו ושמרו. להמשך קריאה >

רוצה ליצור איתנו קשר?

נשמח לחזור אלייך, רק צריך למלא פרטים



    קורסים במכללה
    דילוג לתוכן